Надзорният съвет на НЗОК е увеличил парите за лекарствата за

...
Надзорният съвет на НЗОК е увеличил парите за лекарствата за
Коментари Харесай

Надзорният съвет на НЗОК увеличи парите за лекарствата за домашно лечение с протокол

Надзорният съвет на НЗОК е нараснал парите за медикаментите за домашно лекуване с протокол, излиза наяве от решенията, взети на съвещанието в петък. Увеличението е резултат от допълните средства за лекарства, гласувани в обновения бюджет на Касата.

Припомняме, че които бяха планувани за лечебните заведения, да отиват за медикаменти за диабет.

Така в съществена група А (лекарствените артикули за домашно лекуване, назначавани с протокол, за които се прави експертиза) средствата се усилват с 4 млн. лева от 519 789 800 лева на 523 789 800 лева, а за съществена група Б (лекарствени артикули за домашно лекуване на територията на страната отвън тези от група А) с 1 млн. лева – от 302 100 000 лева на 303 100 000 лева

Надзорниците са дали своят вот и вътрешно-компенсаторни правила, с които 1 200 000 лева ще бъда разпределени авансово за слагане на ваксини против Коронавирус. Става въпрос за 10-те лева, които са дават на персоналните лекари за ваксина, а парите са предоставени посредством трансфер от Министерство на здравеопазването.

Надзорният съвет е разрешил и социална поръчка за разработване и периодическа доставка на здравноосигурителни книжки за НЗОК, с планирана стойност от 1 440 000,00 лева без Данък добавена стойност. От Касата прецизираха, че повода за поръчката е в неналичието на смяна в нормативната уредба, която да отрази електронизацията на здравната система.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР