Надзирателите във Варненския затвор излязоха на протест днес на професионалия

...
Надзирателите във Варненския затвор излязоха на протест днес на професионалия
Коментари Харесай

Надзирателите в затвора във Варна излязоха на протест. Отопляват се с печки от 75-та година, докато затворниците са с парно и дограма

Надзирателите във Варненския затвор излязоха на митинг през днешния ден на професионалия си празник. Причината- неприятните условия на работа и ниското възнаграждение. 



" Условията на работа са неприемливи. При нас има хлебарки, паткани, заболявания, всичко това си го носим в къщи. Килиите на пандизчиите са с дограма, тяхната постройка се отоплява с парно, а ние се топлим с електрически печки от 75-та година, които сами си ремонтираме, с цел да не мръзнем. Смените ни са по 24 часа, по какъв начин да издържим на това? ", съобщи един от протестиращите надзиратели.

" 5% ни бяха дадени в този момент от януари, само че това се пада по 20 лева на човек. За мен това е извънредно незначително. Един надзорник сега стартира със заплата 600 лева, което е безусловно неприемливо за стандартите в България. Условията са извънредно мизерни, материалната база е остаряла. Има дефицит на хора. Тук стартират работа и след година, най-много две напущат и си търсят други пътища на развиване. От край време протестираме, само че няма резултат, единствено прекачване на топката. Ние имаме поддръжката на колегите от МВР, имаме поддръжката и сътрудниците от ГДО ", съобщи Йордан Кожухаров, чиновник на ГДИН, който протестираше с топка, с цел да покаже по какъв начин тя се подмята от един на различен. 



По случай празника на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " беше изпълнена заупокойна молитва за починалите. Служителите си устроиха алегорична почерпка от топъл чай и соленки. Те се заканиха, че няма да спрат с митингите, до момента в който не реализиран мечтаните резултати.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР