Надзирателите отново излязоха на протест, този път пред Централния софийски

...
Надзирателите отново излязоха на протест, този път пред Централния софийски
Коментари Харесай

Нов протест! Надзирателите този път се събраха пред Централния софийски затвор, в подкрепа на колегите, работили по време на бягството

Надзирателите още веднъж излязоха на митинг, този път пред Централния софийски затвор, съобщи бТВ.

Служителите на пандизите се събират в поддръжка на сътрудниците си, които са били на промяна в деня на бягството на двамата затворници– Владимир Пелов и Радослав Колев. Протестът е подсилен от надзиратели от цялата страна. Бягството на двамата рискови рецидивисти се е случило поради липса на надзиратели и липса на техника, настояват протестиращите.

„ С 28 души в затвор като софийския мъчно се обезпечава сигурност. Това е и повода чиновниците да не преследват лишените от независимост, защото би трябвало да оставят вътре постовете без защита ”, казва Ивайло Григоров от синдиката на надзирателите.

Сигнали за бягството, подготвяно от Пелов, е имало от два месеца, само че поради липса на хора надзирателите не са съумели да реагират. Надзирателите упорстват още да се сложат скенери, които да ревизират питателните доставки. Според тях бегълците са се сдобили с револвер точно посредством доставките на храна.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква през днешния ден национално заседание с присъединяване на всички началници на затвори в страната и с управлението на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”. Ще бъде разисквано създалото се напрежение в системата, както и вероятни решения на настоящите въпроси.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР