Надзирателите на затворите излизат на ефективен протест заради лошите условия

...
Надзирателите на затворите излизат на ефективен протест заради лошите условия
Коментари Харесай

Надзирателите на затворите излизат на ефективен протест утре

Надзирателите на пандизите излизат на ефикасен митинг поради неприятните условия на труд. 

Те са принудени да дават 12-часови дежурства и не могат да употребяват отпуските си. Едно от главните претенции на чиновниците е нарастване на заплатите с 20%.

Очакванията на чиновниците в пандизите за градивен разговор с Министерството на правораздаването не се оправдаха и те минават от предупредителни към ефикасни митинги.

" Реално чиновниците недоволстват от изискванията на труд, от възходящата експанзия, от неналичието на информация по отношение на финансирането на МП в частта работна заплата и заплащания. И резултатите от по този начин наречената промяна, която министърът извърши. Стигна се дотам служителите да работят на три поста ", съобщи ръководителят на Синдиката на чиновниците в пандизите Ясен Тодоров, представен от bgonair.bg.

Сред главните претенции е това за по-високо възнаграждение с 20%, при междинна работна заплата в бранша от 1 300 лв..

" Очаквахме да чуем, че се планува покачване на заплатите на чиновниците в двете дирекции. Такова нещо не чухме. Напротив, изрично беше отрязано, поради тежкото финансово положение на страната, такова не се планува ", добави Цветан Василев от Синдиката на чиновниците на пандизите.

Служителите в пандизите желаят да бъде преразгледан и актуалният 12-часов режим на работа. Според министър Зарков изключителният труд в системата е намалял. 

" През последните месеци промяната е отлагана точно за това, в случай че има риск от подобен тип митинги. През първото тримесечие, с помощта на тази промяна, спрямо първото тримесечие на предходната година извънредният труд, който е полаган, е намалял с 85% ", безапелационен беше Зарков.

В петък тъкмо в 9 часа надзирателите ще излязат на митинг пред местата за отнемане от независимост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР