Надзиратели в затворите и съдебните охранители изпратиха писмо до премиера

...
Надзиратели в затворите и съдебните охранители изпратиха писмо до премиера
Коментари Харесай

Съдебните охранители и надзирателите в затворите питат премиера и двама министри за увеличението на заплатите им

Надзиратели в пандизите и правосъдните охранители изпратиха писмо до премиера Петков, Асен Василев и Надежда Йорданова по отношение на проблема с нарастването на заплатите им. Те разпратиха копие от писмото и до медиите.

Недоволните питат:

" Защо държавното управление на Република България излъга чиновниците на пандизите и правосъдна защита? Празни приказки и медийна показност ли бяха обещанията на министър Надежда Йорданова, че българските надзиратели, правосъдни охранители, лекари, психолози и обществени служащи от поверените ѝ дирекции, ще получат по 300 лева нарастване на заплатите против промени, считано от юли 2022 година? Или с утвърдените спомагателни средства, позволяващи нарастване с едвам 125 лв. някой саботира правосъдния министър? По какъв метод тези 125 лева ще обезпечат търсеното конкурентно на пазара на труда възнаграждение на чиновниците на двете дирекции, повишение на стандартите и привлекателността на надзирателската специалност, залегнало като предпочитана цел в проекта за промени на министерството на правораздаването? Защо не бе чут апела на Синдикат на чиновниците в пандизите в България от месец февруари за основаване на условия, гарантиращи увеличение на капацитета за правене на сложна оценка на положението на дирекциите " Изпълнение на наказванията " и " Охрана ", посредством дейна социална полемика с представители на правосъдната власт, на синдикати и Неправителствени организации, както и с съвременна професионална експертиза за бъдещото развиване на системата на пандизите като независим юридически бранш и самостоятелна конструкция в региона на националната сигурност? ".

Служителите в правосъдното министерство желаят да знаят кой ще носи следствията за спорните ограничения, които отхвърлят изцяло, осведомят от Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР