Надзиратели от Столичния Централен Софийски затвор се събраха на протест

...
Надзиратели от Столичния Централен Софийски затвор се събраха на протест
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите протестират

Надзиратели от Столичния Централен Софийски затвор се събраха на митинг с искане за 20% нарастване на заплатите.

Ивайло Григоров от Синдиката на чиновниците на пандизите разяснява, че договаряния с Министерство на правораздаването водят от шест месеца, само че настояванията им се отсрочват към този момент девет години .

 Надзирателите в пандизите приготвят нови митинги Обновена
Надзирателите в пандизите приготвят нови митинги

Срещата на синдикатите на надзирателите с Цачева - без резултат

" Първо наше искане е 20% нарастване на трудовите ни хонорари. Второ наше искане е равнене на сумите за характерни условия на труд с тези в Министерство на вътрешните работи и трето наше искане е увеличение на щатната бройка на двете профилирани дирекции към Министерство на правораздаването - Групово дело " Охрана " и Групово дело " Изпълнения на наказванията ", съобщи Григоров. Стартовата заплата на един надзорник е 540 лева

" Ако желаеме да се усещаме европейци не мисля, че стажантът би трябвало да стартира с под 1 200 лева стартова заплата, което е в областта на фантазиите. Ние сме в идващия бюджет от девет години ", разяснява Григоров.

Красимир Бекяров, заместник-председател на УС на Синдикат " Охрана " разяснява, че за тези отговорности и този труд една минимална работна заплата е " смешна ". " При една такава работна заплата чиновниците стартират и след два месеца напущат ", сподели още той.

По мотив професионалния празник на чиновниците в пандизите и арестите, Бекяров уточни, че проблемите в двете основни дирекции са идентични. " Проблемите са дефицит на хора и ниско възнаграждение. Един новоназначен стартира с една минимална работна заплата. След 10-12 години става 800 лева По думите му желаното 20% нарастване на заплатите, надали ще надвиши сумата от 10 млн. лева

 Цацаров беседва със Синдиката на надзирателите
Цацаров беседва със Синдиката на надзирателите

Проблемите не са преодолени до момента

Синдикатите в двете основни дирекции провеждат протестната акция под надпис " Европа ѝ за нас ". Следващото мероприятие ще се организира на 31 януари пред Съдебната палата в София и съдилищата в огромните регионални градове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР