Надзиратели и съдебни охранители се събраха на организиран протест пред

...
Надзиратели и съдебни охранители се събраха на организиран протест пред
Коментари Харесай

ТЪРПЕНИЕТО СЕ ИЗЧЕРПА! Надзирателите от варненския затвор излязоха на протест

Надзиратели и правосъдни охранители се събраха на проведен митинг пред варненския затвор през днешния ден. Служителите желаят съответно възнаграждение и възстановяване на изискванията на труд. В пандиза в града бе изработен огромен ремонт, само че той бе единствено за лишените от независимост, не и за нашите пространства, уточни Николай Тонев, ръководител на локалната организация на Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

Той посочи, че макар всички обещания през годините, нищо не се трансформира. "Настояваме заплатите ни да бъдат увеличени с 20 % и да се изравнят средствата за изискванията на труд в Министерство на вътрешните работи и на чиновниците в пандизите ", добави Тонев.

По думите му във Варна сътрудниците му са към 80 души, а междинното им заплащане - към 800 лв.. Новоназначен надзорник стартира с 540 лв., а в случай че пандизчия работи цялостен месец получава минимална заплата от 510 лв., посочи като абсурд в системата Тонев. Красимир Костов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и ръководител на варненската организация, добави, че договарянията за повишение на заплатите в системата даже не са почнали.

Той посочи, че идващият митинг на сътрудниците му ще бъде на 22 декември - празника на Гранична полиция. Варна сигурно ще стачкува на тази дата, както и чиновниците в Елхово, сподели Костов. Той добави, че в случай че настояванията за покачване на заплатите и промени в закона за Министерство на вътрешните работи не бъдат изпълнени, от 5 януари следващата година синдикатът ще инициира ежедневни прояви. Костов добави, че българските чиновници от бранш "Сигурност " ще получат поддръжката и на Европейския полицейски съюз.

По думите му евросиндикатът към този момент е пренасочил част от плануваните си за първата половина на 2018 година мероприятия към България. Според Костов това включва както осъществяване на конференции, по този начин и срещи с дипломати. По думите му задачата е съюзът да окаже поддръжка по всевъзможен метод на българските си сътрудници. Протести на чиновниците на пандизите предстоят и в други градове в страната. Те са проведени от Синдиката на чиновниците в пандизите в България. След като в София, Стара Загора и Бургас на събрания пред пандизите към този момент се изрази безапелационното неодобрение против ниските заплати в бранша, други два пандиза ще последват образеца им през днешния ден, показват от синдиката. Засега няма отговор от страна на институциите по по този начин поставените претенции. След привършване на митингите по места УС ще вземе решение за продължение на протестната акция под други законни форми на неодобрение.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР