Надяваме се през месеците юли и август да имаме над

...
Надяваме се през месеците юли и август да имаме над
Коментари Харесай

Браншова организация: Надяваме се през месеците юли и август да имаме над 50% заетост

Надяваме се през месеците юли и август да имаме над 50% претовареност, заяви пред БНР Сийка Кацарова, ръководител на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. 

" Морето си е море, само че доста хора обичат да вървят и на планина. Имаме доста новаторска стратегия в курортен комплекс Пампорово, обвързвана с лечебните свойства на гората. Програмата се назовава " Горска терапия ". Кюстендил пък ще посрещне своите посетители с открити термални басейни и с екологична храна. В Белчин ще се съчетаят почивката, обвързвана със здравето, с просвета и преход до Цари Мали Град. Сапарева баня ще открие летния сезон с открити байсейни, празненства навън и здравословна храна ", изброи тя и добави: 

" Хората търсят съчетанието на естествения запас, минералните води, със здравословно хранене. Такъв добър образец е и Албена, и Св. Константин и Елена, които имат лични грандини ". 

В изявление за предаването " Хоризонт до обед " Кацарова акцентира, че над 50% от спа хотелите в България са се сертифицирали със документа " Зелен ключ ". 

По думите й повишението на цените е напълно малко спрямо предишното лято. Повишението на цените следва темпа на покачване на храните, изясни тя. 

Като проблем Кацарова посочи недостига на лекари по физикална и рехабилитационна медицина. " В този взрив на спа хотелите тези фрагменти стават все по-търсени ". 

Тя означи, че не познават новия министър на туризма, само че й дават заем на доверие: 

" Ще предложим нашите визии и решения на проблемите. От нея зависи дали ще желае да работи с нас. С всеки сме намирили общ език, надяваме се и с нея да намерим. Пожелаваме й да бъде по-бърза във взимането на значимите решения сега. Следите тематиката с Украйна - това, което се написа и се изнася като информация не е в най-позитивна светлина за идния сезон. Там за мен би трябвало да бъде подложен фокусът и да има спешен пиар ". 

" Нашата промишленост чака в новия проект да се види съответно какви принадлежности могат да бъдат употребени, с цел да се преведат обектите в условията съгласно така наречен зелена договорка. За това се изискват средства и не всеки хотел или център може да си го разреши. Тук би трябвало да има специфични стратегии, банките да са по-активни с по-гъвкави решения лихвени, с цел да можем да сме конкурентни. Това чакаме като най-бързо решение и осведоменост. Нямаме никаква информация все още какви стратегии предстоят да бъдат отпуснати за бранша ", добави още Сийка Кацарова. 

По думите й най-неотложните задания сега са свързани с фрагментите в сектора. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР