„Надяваме се подкрепата за правителството да дойде от народните представители

...
„Надяваме се подкрепата за правителството да дойде от народните представители
Коментари Харесай

Министър Иванов с призив: Нека надделее разумът

„ Надяваме се поддръжката за държавното управление да пристигна от народните представители на Има Такъв Народ. Те към момента са част от кабинета. Искрено се надявам здравият разсъдък да надделее. Призовавам всички в това число и ръководителите на Има Такъв Народ да гласоподават със съвест.” Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов в предаването „ Защо, господин министър? “ в ефира на БТВ. Той добави, че за него е неразбираема новосформираната коалиция, която се е появила в Народното събрание от партии, които по принцип са диаметрално ситуирани в политическия набор с една единствена цел - една от тях да резервира старите си механизми за въздействие.

Министър Иванов съобщи, че Българска социалистическа партия поставя старания за стабилизиране на база диалози и апели към народните представители, които имат разсъдък. „ Народният представител съставлява българския народ. Всички депутати би трябвало да влезнат в тази си роля, тъй като жителите явно не желаят това събиране, което е с неразбираема цел. Премиерът и вицепремиерът Нинова няколко пъти обявиха, че това е коалиция на мафията “, добави още аграрният министър. По думите му в случай че се съберат ГЕРБ, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане” това ще бъде коалиция, която слага под въпрос въобще актуализацията на бюджета, парите за пенсионери, парите за младите фамилии, бъдещето на страната. „ Най-интересното беше, че „ Възраждане” гласоподаваха срещу нарастването за пенсиите. Те обричат на апетит нашите родители, баби и дядовци. “, сподели още министър Иванов.

На въпроса за изказването на президента Румен Радев министър Иванов съобщи, че е мощно сюрпризиран от думите му. „ За мен е в действителност недопустимо, защото заставайки против държавното управление той застава и против Българска социалистическа партия. Това значи, че във партията ще възникне сериозна полемика по тази тематика и какви ще бъдат взаимоотношенията ни оттук насетне. “, добави аграрния министър.

Относно френското предложение министър Иванов уточни, че всеки, който сега употребява тематиката Македония спекулира. „ Ние сме декларирали тъкмо и ясно, че тази тематика за Българска социалистическа партия е затворена страница “, посочи агроминистърът.

По мотив изкупуването на зърно министърът на земеделието сподели, че сега е отпаднала нуждата от подобен запас, защото ни чака доста добра годишна продукция тази година. „ Аз персонално се убедих в Добрич, където присъствах на разкриване на жътвата “, добави министър Иванов. Той акцентира, че не чакаме да има риск от дефицит на зърно. „ Предприели сме всички нужни дейности в тази посока. Осигурили сме средства за земеделците, несъмнено, това е обвързвано неразделно с приемане на актуализацията на бюджета, тъй като в противоположен случай следствията ще бъдат доста тежки. “, безапелационен бе доктор Иванов. Той изясни, че отпуснатите средства за изкупуване на зърно са в Българска народна банка и следва решение на Министерски съвет по какъв начин да бъдат разходвани те.

Във връзка с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”, министърът на земеделието доктор Иван Иванов съобщи, че е дал цялостната независимост на заместник-министърът на земеделието Иван Христанов и проф. Даскалов. „ Отварям скоба, че те са представители на Политическа партия „ Продължаваме промяната”, което е един сериозен знак за доверие сред съдружни сътрудници. Ние сме единственото министерство, което се ръководи взаимно от Българска социалистическа партия и Политическа партия “, заключи министър Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР