Надяваме се другата седмица да асфалтираме и обезопасим пътя, който

...
Надяваме се другата седмица да асфалтираме и обезопасим пътя, който
Коментари Харесай

Най-накрая! АПИ обяви: Асфалтов обходен маршрут Смолян - Мадан до седмица

Надяваме се другата седмица да асфалтираме и обезопасим пътя, който ще заобиколи срутището на пътя Смолян – Мадан, съобщи ръководителят на УС на Агенция " Пътна инфраструктура ” (АПИ) инж. Дончо Атанасов. Пресконференцията бе проведена по отношение на голямото свлачище, повлякло земна маса и скали още при започване на месеца, предава Канал 3.

То затвори изцяло пътя сред Смолян и Мадан, по този начин към момента 11 селища в региона са със усложнен достъп. Укрепването на свлачището ще коства страната към 7 милиона лв., а работата ще продължи над половин година.
Докато тече работата по укрепването, жителите на селата в района ще могат да употребяват краткотраен обходен път през село Влахово. Предварителните планове демонстрират, че построяването му ще коства половин милион лв. и ще бъде подготвен до една седмица.
" Срутището ненадейно потегли на 6 март, на 9 март бях там с няколко цели. Първо да огледам цялото срутище. Изпълнението на водопровода е над остарелия, който не е демонтиран и играе ролята на дренаж. Това е на към 200 метра над пътя ", разяснява Атанасов, като добави, че досега по тези връзки действието на водопровода и енергийния систематичен оператор нямат никакви проблеми. Започнало е прокарването на нов път.
Инж. Атанасов акцентира, че на следващия ден пътят ще бъде продънен и отворен. В рамките на другата седмица трасето ще бъде асфалтирано и обезопасено, с цел да бъде налично прекосяването на коли. Осигурени са задоволително рейсове за връзка с регионалния център.
Областният шеф и кметът на Смолян през днешния ден ще се срещнат с кметовете на всички села, които са наранени от затварянето на основния път. " От през днешния ден върви геодезично снимане, а от на следващия ден спомагателна геология, която би трябвало да се извърши в този сектор “, добави Дончо Атанасов.
Той увери, че има " стегната организация, за хората ще бъдат обезпечени колкото е належащо транспортни средства, с цел да имат връзка с регионалния град. Имаме различни направления ".
Въпреки предстоящите в идващите 2-3 дни ниски, работата продължава непрекъснато. " Молбата ни е за самообладание на хората, които не трябва да се усещат изолирани. Старият път, до момента в който не стартират укрепителни мероприятия на масива, няма по какъв начин да отговоря по кое време ще бъде пуснат “, добави още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР