Надяваме се, че вдигането на нова сграда на Математическата гимназия

...
Надяваме се, че вдигането на нова сграда на Математическата гимназия
Коментари Харесай

Бюджетът от половин милиард на община Варна не стига! Портних иска освен терен държавата да даде пари за нова сграда на МГ-то

Надяваме се, че повдигането на нова постройка на Математическата гимназия и построяването на инженерно-математически кампус в региона на ул. „ Андрей Сахаров “ ще получи най-сетне поддръжка от държавно управление и страна, разяснява кметът Иван Портних на сесия на локалния парламент, съобщи Moreto.net.

По думите му това е въпрос, който мъчно ще се реши единствено с общински бюджет.

„ По върпоса с МГ сме работили интензивно. Получихме терен от страната. Започнахме работа по създаване на инженерно-математически кампус, който да бъде една от структурните единици на това, което назоваваме Варна град на знанието. Тази година заложихме пари за планиране, само че се случи по този начин, че пристигна „ Продължаваме промяната “ и две години нищо не се случи по тази тематика. Искрено се надявам, че тази задача от първостепенно значение ще получи най-сетне поддръжка от държавното управление и страната “, разяснява Портних.

Той добави, че обстановката е сходна и с доста други планове.

„ Можеше към този момент да сме във финалната фаза на реализирането им или да сме не запомнили, че са се случили “, заключи кметът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР