Надяваме се, че изборите ще бъдат произведени спокойно и без

...
Надяваме се, че изборите ще бъдат произведени спокойно и без
Коментари Харесай

ЦИК за местния вот: На 4 септември започва регистрацията на партиите и коалицията

" Надяваме се, че изборите ще бъдат създадени умерено и без напрежение, с цел да може да се конституира следващата местна власт - такава, каквато всички гласоподаватели я изберем ", това съобщи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. 

 

Едно от най-важните решения, които сме приели, е напътствието към гласоподаватели и претенденти какво значи условието за уседналост, както и решението за регистрацията на партии и коалиции, която стартира на 4 септември (понеделник) от 09:30 ч. и приключва на 13 септември в 17:00 ч., уточни зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

 

В момента са назначени около 160 общински изборни комисии. При 84 комисии не е реализирано единодушие от политическите сили. Общинските изборни комисии ще стартират работа на 9 септември. Ще се избират 265 кметове на общини.

 

" Софтуерът би трябвало да бъде надграден, тогава гласоподаване на локални избори не беше планувано. Непрекъснато сме в преписка със основателя на софтуера. В множеството секции ще се гласоподава с 3 бюлетини, единствено в няколко с 4. Преценка на ЦИК е да реши по какъв начин ще работи ", сподели още Матева.

 

Стана ясно още, че брифингите на Централната изборна комисия ще бъдат всеки вторник от 14:00 ч. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР