Надявам всеки български гражданин да осъзнава, че не можем да

...
Надявам всеки български гражданин да осъзнава, че не можем да
Коментари Харесай

Борисов отправи голяма молба към всички българи заради коронавируса

Надявам всеки български жител да осъзнава, че не можем да забраним пътуванията. Така че ние в действителност просто ги умоляваме да не пътуват. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на съвещанието в Министерски съвет по отношение на ограниченията за ограничение и разпространяване на ковид в България.

На срещата участват вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Всеки е с глава на раменете си и може да разбере, че това не е единствено риск за него. Виждате за трима души какви старания положихме да ги приберем, с цел да не стоят там, а в този момент някой нов да се натика да стои там - не трябва! Харчим доста пари да си ги прибираме ", добави той.

"Понеделник ще има изключителна среща на здравните министри на Европа. Докато всичко това се разбере и за този вирус се откри ваксина по какъв начин се лекува, няколко седмици ви умоляваме и настояваме да не пътувате, в случай че не е нещо витално значимо. Искаме още през днешния ден да затегнем ограниченията за надзор ", сподели още Борисов.

"Гранична полиция в нито една страна не е спряла зараза, само че може да я забави. Призовавам всички жители незабавно на аерогарата - термокамери, екипи за обезопасяване. Може някой да е болен от различен грип, да не се противопоставя… това е голям риск за околните и приятелите му ", добави министър председателят.

"Много деликатно проследете китайските жители – връщат се от тържищата по заведенията за хранене и така нататък Всички би трябвало да минат през карантинен интервал ", сподели Борисов.

Той насочи и специфична молба министър Захариева: "Пак се чуй с китайския дипломат и външен министър! Това не е против Китай – просто страховете са огромни. Руснаците стопираха полетите, турците ги понижиха заради липса на пасажери. Но доста бързо се развиват тези неща ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР