Надявам се всички колеги от останалите парламентарно представени партии да

...
Надявам се всички колеги от останалите парламентарно представени партии да
Коментари Харесай

Румен Гечев: САЩ трябва да платят неустойка за забавянето на доставката на F-16

" Надявам се всички сътрудници от останалите парламентарно показани партии да дойдат на срещата в понеделник, всички са приели поканата на Българска социалистическа партия. Едва ли има нещо по-важно за България сега от това какви ограничения ще набележи Народното събрание и новото държавно управление, какъв бюджет ще бъде признат за 2023 година Това са значимите неща, които интересуват хората ".

Това съобщи проф. Румен Гечев, определен за народен представител от Българска социалистическа партия в 48-ото Народно заседание, пред.

Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо за сформиране на държавно управление , вторият мандат има по-голям късмет, уточни той и добави, че би трябвало да бъде употребен последният късмет за кабинет с третия мандат, тъй като е по-добре да има държавно управление, в сравнение с нови избори във време на рецесии.

По думите му " някакви вътрешни, а може би и външни центрове тласкат политическите партии в България , пращат ги по една пътека, която не води към решаването на националните проблеми ":

" Това ли е казусът на България - кои посланици ще участват на откриването на Народното събрание, или е това - по какъв начин ще финансираме бюджетния недостиг? Ще запазим ли обществените стратегии и отбраната за българските семейства и българския бизнес при неизбежната криза, която се обрисува? Трябва да съсредоточим вниманието си към националните проблеми, като не подценяваме уговорките на страната като член на Европейски Съюз и НАТО ".

Румен Гечев акцентира, че Българска социалистическа партия ще упорства да бъдат непокътнати обезщетенията на семействата поради високата инфлация и поддържане на избран таван на цените на артикули от първа нужда:

" Не звучи добре да се взема спомагателен дълг, само че в случай че би трябвало да избираме сред спасяването на бизнеса и отбрана на фамилиите и това да увеличим дълга с още няколко %, няма да бъде рационално.... По всевъзможни европейски стандарти все още, даже и с спомагателен дълг от 4-5 милиарда лв., българската стопанска система няма да има проблеми да обслужва този дълг ".

Проф. Гечев съобщи, е Съединени американски щати би трябвало да платят наказателна клауза за забавянето на доставката на 8-те поръчани изтребителя Ф-16 , както и за самолетите, които " би трябвало да вземем чартърен ":

" Правителството на Съединени американски щати е взело парите 100%, не си е изпълнило уговорката към България, незабавно да заплащат за наем на самолети, които български водачи да пилотират тук в България. Посланикът ни в Съединени американски щати да изиска среща със съответните органи, където сме превели парите. Ще упорствам да извикаме в Народното събрание Бойко Борисов, о.р. ген. Константин Попов и Красимир Каракачанов, които да отговорят за какво са подписали контракт без неустойки ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР