Надявам се в момента да сме в пик на COVID-19,

...
Надявам се в момента да сме в пик на COVID-19,
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Плавно нарастват случаите, стабилно се задържат

Надявам се сега да сме в пик на COVID-19, тъй като това ще значи, че оттук-нататък ще спадат случаите. Но не съм уверена в последното.
За благополучие, въпреки всичко гладко нарастват случаите, устойчиво се задържат. Но несъмнено буди терзание опцията да се покачат много и това да натовари доста лечебните заведения поради това, че пациентите дълго пролежават и това да заеме потенциала на здравните заведения.
 Заместникът на Кантарджиев с повдигащо размишления пояснение за оксфордската ваксина против ковид Заместникът на Кантарджиев с повдигащо размишления пояснение за оксфордската ваксина против ковид
Няма съображение да се счита, че имунизациите не са ефикасни или не са безвредни. Това съобщи проф. Ива Христова, заместител на Тодор Кантардж...
Това разяснява в ефира на bTV проф. Ива Христова.
Ръстът е както в % на позитивните проби, по този начин и в общия брой на потвърдените случаи. Много се надявам да задържим едно равнище на към 3000 заболели, което ще бъде въпреки всичко добре.
Но ограниченията, които се разискват сега, са при положение на покачване и на това, че има огромна разлика сред обособените области и ще е по-разумно ограниченията да се затегнат там, където не се оправят добре, изясни професорът.
При английския вид няма данни да протича по-тежко заболяването или пък да има по-висока смъртност, само че поради обстоятелството, че елементарно се популяризира, става преобладаващ.
 Експерти: Проблемите в здравната система излязоха нескрито с тази пандемия Експерти: Проблемите в здравната система излязоха нескрито с тази пандемия
" При една пандемия може да се реагира по два метода – или посредством фармакологичен надзор с потвърдени лекарства или, както е в този...
И фактически в Западна Европа покачването на случаите се дължи точно на английския вид. Но той не е единствен, има и други разновидности на К19, които също набират сили, уточни тя.
За в този момент няма данни за разпространяване на други разновидности у нас, само че се работи в динамични условия и рано или късно ще дойдат и други разновидности на вируса у нас.
При едно вероятно разпространяване на тези преобладаващи разновидности не се знае кой ще вземе превес. Може би този от Англия е най-хубавия вид, защото другите протичат по-тежко, изясни Христова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР