Надявам се утрешният вот на недоверие да не мине, но

...
Надявам се утрешният вот на недоверие да не мине, но
Коментари Харесай

Имаме План Б, ако мине вотът на недоверие: Петков

" Надявам се утрешният избор на съмнение да не мине, само че в случай че мине, това е просто една стъпка. План Б е получаваме първи мандат (за сформиране на правителство) и използваме тези дни, с цел да продължим със мощната самодейност, че този парламент може да се ръководи и да има болшинство от самостоятелни депутати ", съобщи министър председателят Кирил Петков, който излезе при протестиращите след дебатите в Народно събрание.

Вотът е плануван за 19.10 часа в сряда.

За да продължи да ръководи, Петков ще разчита единствено на гласове на обособени депутати от " ИТН " и изцяло отхвърли опцията да търси поддръжка от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане:

Петков увери, че на идната в четвъртък лидерска среща в Брюксел, на която се чака да бъде сложена тематиката Северна Македония, няма да трансформира българската позиция, в случай че Народното събрание не се произнесе:

" Ако няма решение в Народното събрание, ще кажа в Брюксел, че няма решение от Народно събрание и не мога да трансформира позицията, дкато това реше ие не бъде обещано от Народното събрание. Аз държа на думата си ", означи министър председателят Петков.

 

В същото време пред Народното събрание се организира митинг, проведен от партия " Възраждане ", с искане за оставка на държавното управление на  Петков.

 

Целият периметър пред Народното събрание беше обкръжен с железни заграждения, като има извънредно огромно полицейско наличие. Между Народното Събрание и храм-паметника " Александър Невски " е ситуирано и водно оръдие.

 

 

Протестиращите са срещу политиката на държавното управление и " пазаруването " на депутати. Изборите са наложителни, показват участниците в митинга.

 

Те останаха пред Народното събрание до края на днешното парламентарно съвещание и по-късно, като техният митинг завърши към 20.00 часа.

 

Депутатът от " Възраждане " Петър Петров съобщи пред протестиращите:

 

" В момента в Народно събрание тече един монолог на министри, които нямат ограничаване във времето за диалози. Този монолог се прави за " туптене на топката ", пробвайки се да отсрочат гласуването на вота за съмнение на държавното управление за четвъртък, с цел да имат повече време и да се опитат да се схванат с още други народни представители ".

 

 

Пред своите симпатизанти водачът на партията Костадин Костадинов съобщи, че не изключва провокации на митинга довечера:

 

" Като се огледате тука, да виждате сходни детайли като тези, които бяха предходната седмица? Да виждате тук хора, които да скандират, примерно да кажем, обидни, нецензурни изрази, въпреки, че през днешния ден в Народното събрание видяхме, че заместник-министър ръководителят приказва по този метод. Когато равнището на едно държавно управление към този момент се демонстрира освен от неговата политика, само че и от държанието на неговите последователи, единственото нещо, което остава по-късно, са новите избори ".

 

Това съобщи Костадин Костадинов, който преди седмица беше замерян със стотинки от последователите на държавното управление.

 

Акцията в поддръжка на кабинета " Петков " се провежда зад постройката на Народното събрание - в пространството край храм-паметника " Св. Александър Невски ". И тук се чуват виковете " Оставка ", които огласяват митинга на партия " Възраждане ", призован, с цел да призове за поддръжка към вота на съмнение за държавното управление. Скандиранията са заглушавани от рок музиката, която звучи.

 

Български флагове и украински знаци посрещат стачкуващите, които идват, с цел да поддържат кабинета.

 

Пред участниците приказваха министър председателят Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и някогашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР