Надявам се утре съдията да помага на футбола. Това заяви

...
Надявам се утре съдията да помага на футбола. Това заяви
Коментари Харесай

Петев: Надявам се утре съдията да помага на футбола

Надявам се на следващия ден съдията да оказва помощ на футбола. Това съобщи старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев на днешната взаимна конференция преди финала в шампионата за Купата на България с ЦСКА 1948, съобщи кореспондент на БГНЕС. Двубоят за трофея ще се играе на следващия ден, 24 май, от 19:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски “.


Наставникът на разградчани бе безапелационен, че отборът му не е отписал конкуренцията, която за последно завоюва през 2014 година. „ Преди 10 години пристигна първият трофей на Лудогорец. Относно мача, не сме го отписали. Ще подходим оптимално съществено. Срещу нас ще има един много добър тим, с един млад треньор, който резултатите демонстрират, че се оправя чудесно, само че нашите играчи са подготвени да изиграят един добър мач, дай Боже да спечелим “, стартира той.

„ Ние ще се постараем да спечелим каквото има при нас. Мислим положително, а към този момент какво ще се случи, ще забележим най-после на сезона. Да, по този начин е, имаме два мача против ЦСКА 1948, приоритет е на следващия ден, откакто мине утрешният мач, ще проучваме кой какво по какъв начин и по какъв метод – може да настъпи отмалялост у някои играчи или да има проблем с картони, за нас на следващия ден е най-важният мач и концентрираме напъните си върху него. Проблеми в дълготраен проект – Рик Джонатан и Диниш Алмейда, другите са налични “, сподели още Петев по отношение на кадровите проблеми на „ зелените “.

Петев разяснява и възможното осъществяване на дузпи. „ Естествено, дузпите са част от играта, ние би трябвало да сме готови във всяка една обстановка “, добави старши треньорът на Лудогорец и продължи: „ Ние сме 16-17 мача от горната страна всеки сезон – уповавам се да не стигнем до дузпи. Пожелавам си спечелването и на купата, и на Купата – всичко е допустимо, ние ще се борим “.

Той изрази вяра, че на следващия ден съдията ще оказва помощ на футбола след претенциите от страна на отбора му против рефера Георги Кабаков от съботното дерби с ЦСКА, приключило наедно 2:2. „ Аз се надявам на следващия ден съдията да оказва помощ на футбола “. На въпрос за какво има толкоз слаб интерес към финала за Купата, Петев отвърна: „ Не е доста добре това, не знам какъв брой почитатели ще има, само че футболът е за хората и в случай че има малко хора, ще е малко, по какъв начин да се изразя - не чак толкоз добре. Не знам по каква причина, аз бих желал, хайде да не е цялостен стадионът, да има едно 10-15 000, само че всеки си взема решение “.

Колегата му отпред на ЦСКА 1948 Тодор Янчев ще изведе състава на първи огромен край в историята на клуба. „ Би било отлично, в случай че напишем такава история като Ивайло Петев и неговия тим, ние сме окуражени да тръгнем по този път. Винаги би трябвало да се стартира отнякъде, тъй че упоритост има “.

Наставникът на „ армейците “ не е обезпокоен от моментната форма на тима. „ Лично мен не ме тормози. Да, последните мачове не успяхме да извоюваме успеха. Да не забравяме, че играхме против доста положителни сформира в лицето на Левски и Черно море – да, две равенства, имахме обстановки да победим, само че това е част от футбола, не се самозалъгваме, персонално аз съм спокоен “, сподели той и продължи: „ Всеки мач, редом с финала за Купата, си гоним третото място. Утре, на първо четене е финалът, той е най-съществен, по-късно си имаме цел, да приключим на третата позиция, даваща право на присъединяване в евротурнирите. Трайно контузените са Джонатан, Жека и Бидунга “.

„ Това е турнирен мач, който може да не свърши в 90-те минути. Това е част от футбола, шест мача, обикновено е, нищо фрапантно не е станало за нашия тим, позицията си ни е идеална, край играем – в множеството мачове можехме да победим, по този начин се стекоха нещата, че не успяхме. Това какво е било преди няколко месеца, не е толкоз значимо – да, резултатите ни против Лудогорец са позитивни, само че не би трябвало да лежим на остарели лаври. Лично ние сме окуражени да покажем добра игра и да реализираме добър резултат против тях “, добави Янчев, чийто отбор не загуби и в двата си мача с Лудогорец в постоянния сезон. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР