Надявам се това да е само при нас, защото сме

...
Надявам се това да е само при нас, защото сме
Коментари Харесай

Тол-рейнджъри тероризират шофьори до границата с Румъния, погазват закони и правила

Надявам се това да е единствено при нас, тъй като сме едно малко и отдалеченото кътче в България и ръководещите не ги интересуваме. Румънците, които минават са натоварили куфарите и децата си и отиват на отмора, когато ги спрат си заплащат и отпътуват. Но ние сме тук всеки ден. Това е гнет. Три дни диря кой може да спер това безумство.
Това описа водачът на автомобила, снимал скандалните фрагменти с тол-полицаите, които може да видите в края на материала.

Клиповете, които получихме от него са снимани с видиорегистратор, в село Дуранкулак, което е последното обитаемо място в най-североизточната точка на България, единствено на 6 километра от границата с Румъния.

Далеч сме и ръководещите малко се интересуват от нас. Никой не знае какво се случва тук. Какви пълномощия са им дадени на тези тол-полицаи. Те безчинстват тук. Тук безчинстват и вършат каквото си желаят. Вижте на видеото по какъв начин ме изпреварват и по какъв начин ме стопират, сподели лидерът на автомобила, който изпрати на Фрог нюз фрагментите.

Това което се вижда на клиповете е, че в селото, на дебела сянка стоят два автомобила на тол-полицията.

.
Снимка: Кадър от видеото

Разказът на шоьора продлжи много прочувствено: Не знам какво вършат два автомобила на една точка в едно обитаемо място. Вероятно едната засича и по радиостанцията дава информация на другата кола, която стои след табелата „ Винетки “, където би трябвало да имаме винетки. На мен ми костват 400 лв. винетките, тъй като имам четири автомобила. Понеже имам платформа и те не могат да ми снимат задния ми номер, снимат единствено предния номер. Заради това ме подгониха. На клиповете се вижда по какъв метод ме стопираха – на средата на пътя, пред мен имаше румънска кола, щяхме да се блъснем. Идват доста Румънци и ставаме за смях пред тях, и освен пред тях, пред цяла Европа ставаме за смях с тия момчета. Спяха ме по-много гнусен и рисков за придвижването метод. Вижда се по какъв начин този човек ми махах с ръка от прозореца. По дънки и фланелки са, даже нямат униформа, най-вече някой да има жилетка. Нямат и стоп-палка, с лявата ръка, с пръст ми демонстрира, първо, с опрощение си помислих, че ми демонстрира междинен пръст. Питах го господин Ангелов, по този начин ми се показа устно, по какъв начин да схвана какво желаете от мен, сочите ми Дуранкулашкото езеро. Той ми отговори - „ Ами аз ви спирам “. Как ме стопира по този начин, щяхме да се блъснем с румънеца и той спря индивида и не знае какво се случва. Тръгнах да го заобикалям, а той заплашително ми сочи в ляво, а аз не знам какво да върша. Това не ми е за първи път. Вижте по какъв начин ме изпреварва тол колата.

.
Снимка: Кадър от видеото

Не се тормозя, че ще ме рекетират, в случай че публикувате тези клипове, тъй като аз имам винетки. Просто не е този метода да се стопират водачи, не може ли някой да ги глоби тях. Няколко дни изчетох доста за пълномощията на бг тол чиновниците, оказа се че те имат повече даже от служителите на реда – да ми желаят документите, персоналната карта, застраховката, не знам кой им даде толкоз пълномощия. Защо са КАТ следователно? Едва ли ще получа отговор. С тях няма кола на КАТ, те са две коли с рейнджъри от бг тол и пратя тук каквото си желаят.

На обяд стопират колите си на едно крайпътно заведение за бързо хранене. Но ги стопират на сянка, под чадърите на 20-30 см. от масите на които се хранят хората без да стопират моторите. Хората които обядват и дишат газове са ги молили учтиво да загасят колите. Това е същата промяна с контрольор Ангелов, който спря мен. Обяснили са, че има техника, която не би трябвало да се изключва. На предлагането да реалокират колите си големия паркинг в подобен случа рейнджърите отвърнали с реплики от рода на „ Ти да не се заяждаш с нас, какъв си, що си? “

Те идват от Добрич, минават през селото със скорост от 100 км/ч. Нито чиновник на КАТ и никой не им търси отговорност, преследват хората, карат ги да си купят винетки, което е вярно, само че хората идват да обядват до това заведение примерно, те ги преследват, дърпат ги от опашката.

Има две места, от които може да се купят винетки на границата с Румъния. В селото има още две места – от бензиностанцията и от пощата. Сложиха камери на стотния метър при влизане в страната за вписване на извършители без винетки, само че по целия път от граничния пункт до Дуранкулак на никое място няма знак, или табела, че би трябвало да се заплати винетна такса. Сложили са камери за няколко стотин хиляди лв., само че синя табела „ винетка “ няма. Ние се чудим би трябвало ли да имаме винетки, когато вървим до границата. Там не стопират, единствено след табелата на селото. Не разбираме каква е логиката на камерите там. Нещо не е наред, само че ние простолюдието не можем да го разберем, а ни нервира. Мен като патриот това ме нервира, тъй като ни излага.

Изпратих клиповете на две национални малките екрани, дадох и на сътрудник на едната в района, никой не ми обърна внимание. В уеб страницата на АПИ няма опция да се подават сигнали и недоволства, има единствено за оферти. Кой и по какъв начин следва да спре тези безчинства тук?

Когато ме осведомиха, че би трябвало да имам обособена винетка за ремаркето ги попитах дали и за каравана би трябвало да има обособена винетка. Реакцията беше: „ Много забавен въпрос. Не можем да ви кажем “. Как по този начин не могат? Като данъкоплатци сме платили тези хора да са подготвени, а те не могат да ни кажат какви са разпоредбите?

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР