Надявам се темата с Паметника на Съветската армия да не

...
Надявам се темата с Паметника на Съветската армия да не
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Столичани очакват решение на проблемите си

" Надявам се тематиката с Паметника на Съветската войска да не е лайтмотивът на предизборната акцията. Столичани чакат решения на действителните проблемите в столицата, свързани с топлофикацията, с градоустройството, с детските градини, с некачествените поправки ", съобщи през вчерашния ден зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в тв изявление.
" Българска социалистическа партия има поредна позиция освен за Паметника на Съветската войска, само че и за всички монументи, за историята, за паметта на България. Ясно е, че в идващите два месеца ще си приказваме за Паметника на Съветската войска, тъй като десните ни съперници нямат друга идея - те нямат оферти към софиянци и към България ", разяснява Свиленски.
Той напомни, че постоянно когато наближат локалните избори, едни хора се сещат да събарят паметника, без да са прочели историята и да знаят какво символизира и единствено настройват едни хора против други хора, от което никой няма изгода.
" Най-възмутително е, че след вандалските прояви с мятане на димки и опасност над дами, политическите партии останаха безмълвни, единствено 1-2 реагираха остро. Включително и кметът на Столична община упрекна тези девойки, които стоят безшумно и добродушно пред паметника, че били там след 22 часа на противозаконен митинг, а за тези, които пристигнаха след 22 часа с чукове и димки, нищо не се сподели. Това е неприятното усещане, което остава и което би трябвало да преодолеем, тъй като нашите деца се възпитават в тази атмосфера и на следващия ден ще бъдат доста повече, които ще вървят с димки, ще се бият с боксове и с чукове да разрушават ", акцентира социалистът.  
" Когато преди два месеца се организира обществено разискване да се построи монумент на децата жертви във военни събития, без значение кои, районният кмет Трайчо Трайков докара на общественото разискване агитки да викат, да псуват и да заплашват. Всички тези процеси са инициирани от някого и приканвам органите да се засилват ", разясни Свиленски.>  >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР