Надявам се президентът на САЩ Джо Байдън да има мъдростта

...
Надявам се президентът на САЩ Джо Байдън да има мъдростта
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Надявам се Байдън да разбере кой дава нарежданията и как


„ Надявам се президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да има мъдростта да се оправи с световна борба, сходна на Кубинската ракетна рецесия от 1962 година “. Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров, предава Ройтерс.

Според него има прилики сред войната в този момент и Карибската рецесия, тъй като „ Русия в този момент е застрашена от западните оръжия в Украйна “.

„ Иска ми се в днешната обстановка Джо Байдън да има повече благоприятни условия да разбере кой дава нарежданията и по какъв начин. Разликата е, че през далечната 1962 година Хрушчов и Кенеди откриха сили за отговорност и мъдрост, само че в този момент не виждаме такава подготвеност във Вашингтон “, добави той.

За разрешаването на Карибската рецесия Съединени американски щати се съгласяват да отстранен ракетите си от Турция, а Съветският съюз – от Куба.

Говорител на Съвета за национална сигурност на Белия дом отхвърли да разяснява изказванията на Лавров, само че уточни, че остават отворени линиите за връзка с Москва.

Темата за договарянията

Руското управление и президентът Владимир Путин са подготвени на договаряния за Украйна. Това разгласи външният министър на Руската федерация Сергей Лавров.

„ Винаги сме подготвени да изслушаме оферти на западните ни сътрудници, с цел да се понижи напрежението “, уточни той.

Според него договарянията би трябвало да бъдат основани „ на реалистични оферти, правила на тъждество и почитание, както и търсенето на компромис и баланс сред ползите на заинтригуваните страни “.

„ Готовността на Русия и Владимир Путин за договаряния не е изменена “, добави Лавров, съобщи Ройтерс.

От своя страна Украйна разгласи, че договаряния могат да се състоят само след цялостното отдръпване на съветските сили от украинска територия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР