Надявам се наистина да осъзнавате нуждата от диалог. И че

...
Надявам се наистина да осъзнавате нуждата от диалог. И че
Коментари Харесай

ИТН предупреди Мария Габриел: И вас ще свалим, ако действате силово

Надявам се в действителност да осъзнавате потребността от разговор. И че силово налагане на вашата воля няма по какъв начин да се случи. Говоря въз основата горчив опит при предходно присъединяване в изпълнителната власт, когато свалихме държавното управление, щом стана нездравословно “.

С тези думи ръководителят на депутатите от Има Такъв Народ Тошко Йорданов предизвести претендента за министър председател Мария Габриел при срещата им. На нея на страната с експлицитната спогодба, че те са рамка и подлежат на полемика.

Това, че се отзовавате на поканата ни е знак за отговорност. Всички тук си даваме сметка, че най-голямата отговорност пред този парламент е да излъчи работещо държавно управление и да създадем живота на българите по-достоен и по-добър “, сподели Габриел.

От своя страна Има Такъв Народ бяха сбити в обществената част на срещата. Тошко Йорданов утвърди метода, по който ГЕРБ и Габриел са почнали диалозите за кабинет. Но акцентира:

Всичко, което чертаете, е прелестно. Въпросът е в детайлите и акцентите, там е изцяло допустимо да имаме разминавания и те би трябвало да бъдат изчистени на експертно равнище “.

По същия метод Има Такъв Народ приветства поръчката на Мария Габриел, че ще внесе във Висш съдебен съвет искане за събаряне на основния прокурор Иван Гешев. „ Радваме се, че, въпреки и след три години, и вашата политическа мощ е стигнала до това решение “, вметна Йорданов. Но бързо добави, че промяната на един човек не е задоволителна, а е нужна сериозна промяна – и в прокуратурата, и в конституцията, и на КПКОНПИ, която „ ще бъдем извънредно прецизни да не се трансформира новото в нова бухалка и наказателен орган на ръководещите, които и да са те “.

Има Такъв Народ ще упорстват за написани цели с ясни стъпки, периоди и конкретика, с цел да застанат зад кабинет на Мария Габриел.

В момента сте един претендент за министър председател без поддръжка. За да я получите, би трябвало да се търси единодушие от повече парламентарни партии “, заключи Тошко Йорданов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР