Надявам се на диалог между политическите сили, да се стигне

...
Надявам се на диалог между политическите сили, да се стигне
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП предлага увеличени наказания за каналджийство

„ Надявам се на разговор сред политическите сили, да се стигне до работещ вид, който да бъде вграден в Изборния кодекс. Предстои председателски съвет дали ще се сътвори комисия, която да прегледа измененията в ИК, по кое време и по какъв начин ще проработи тя. “

Така националният представител от “БСП за България “ Иван Иванов разяснява тематиката за измененията в Изборния кодекс.

В ефира на NovaNews социалистът показа каква е концепцията на левицата за въвеждане на смесено гласоподаване: „ Трябва да се даде опция на българските жители във връзка с това по какъв начин да упражнят своя избор. Не повдигаме въпроса за хартиената бюлетина за първи път, той стои на дневен ред от предходния парламент. Според експерти, съществуването единствено на машини е основало проблем, по тази причина би трябвало да дадем избор. Очевидно е, че има хора, които се затрудняват и това е една от аргументите за ниската изборна интензивност “, счита депутатът от левицата.

За Българска социалистическа партия е объркващ ултимативният звук, с който подхождат досегашните им сътрудници и методът, по който желаят да нарушат връзката. „ От наша страна не сме дали никакви сигнали, че желаеме да нарушим разговора с тях, това е едностранна поръчка. На този стадий не сме подготвени да се откажем от нашите оферти, всичко е въпрос на диалози, само че не с безусловен звук “, уточни Иванов.

От левицата считат за извънредно нецелесъобразно третият мандат да бъде връчен чак след Нова година. „ Това работи демотивиращо във връзка с политическите партии и тяхната работа за сформиране на кабинет. Протакването на връчването на мандатите значително попречва и преговорния развой “, изясни той и добави, че решение на президента на кого ще го даде.

Като член на вътрешната комисия в Народното събрание Иван Иванов съобщи: „ Обстановката във връзка с българската граница и увеличеният мигрантски поток явно е извънредно настояща тематика и сериозен проблем към днешна дата. За страдание имаме още един потърпевш служител на реда. За на следващия ден има свикано съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, на което е планувано чуване на вътрешния министър “, уточни той.

По думите му ПГ на “БСП за България “ са направила своите оферти за промени в Наказателния кодекс, като фрапантно се усилват наказванията за каналджийство. „ Направихме своя апел да се гледат час по-скоро на правна комисия - да има единствено ефикасни присъди, да има конфискация на имуществото на каналджиите, с цел да нямаме повече такива случаи “, изясни той и уточни, че проблем има и в действие на Министерство на вътрешните работи, а точно честите кадрови промени.

По тематиката с “Лукойл “ Иван Иванов съобщи: „ Това, че ще се заплащат налози в България, е добър знак. През годините ръководството на ГЕРБ не пожела да направи сходна крачка. В момента решението е в ръцете на служебния кабинет, уповавам се да доведат до дъно сходен процес на събитията, с цел да има доходи българската хазна. Най-доброто за българските жители е налозите на тази компания да се заплащат в България “, счита социалистът.
Иван Иванов разяснява и проблема с дерогацията на съветския нефт: „ Споразумението беше България да получи тази дерогация, с цел да може тук да се преработва съветски нефт и да нямаме в допълнение утежняване на цените на пазара на горива в страната. Получихме го. В следствие Европейска комисия направиха отклоняване, с което уведоми България, че не е редно да се изнасят тези модифицирани петролни артикули. На последното съвещание на Министерски съвет, на което представителите на Българска социалистическа партия не участваха точно заради внасянето на противоречиви точки, е било решено, че няма да се изнасят петролни артикули за България “, съобщи депутатът от левицата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР