Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли

...
Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли
Коментари Харесай

Радев: Политическата сцена не е за скечове от типа „доброто и лошото ченге“

Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да съобщи поддържа ли декларациите на своя заместител. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден в град Горна Оряховица, запитан за отправените обвинявания в корупция към президента от заместник-председателя на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от вида на „ положителното и неприятното ченге “, безапелационен беше президентът Радев.

„ Да ревизират личните си решения, подписи, графици, които второто държавно управление на Бойко Борисов утвърди и разписа. Нека всичко бъде тествано, аз нямам нищо срещу “, сподели Румен Радев във връзка предлагането на Цветанов за основаване на парламентарна комисия, която да изследва събитията към придобиването на нов военен аероплан за Военновъздушни сили.

„ Вие на това разговор ли му казвате. Аз чух други неща. Доживяхме Цветанов да упреква страната Швеция в корупция. Защото за корупцията трябват две страни “, добави още президентът.

В отговор на въпрос за зародилото напрежение в системата на Министерство на вътрешните работи, президентът съобщи, че служителите на реда имат напълно основателни претенции. „ От дълги години техните проблеми са подценявани, а от тяхната обществена сигурност, съоръжение и условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас “, съобщи Румен Радев. Държавният глава добави, че чака ефикасни решения в тази сфера.

Президентът напомни също по този начин, че на Консултативния съвет за национална сигурност е било взето решение до 20 юни т.г. да бъде осъществен подробен разбор и отчет, който да покаже опциите за систематизиране на ресурсите, тъй че да се подсигуряват средствата за всички типове Въоръжени сили и за останалите браншове.

„ Очаквам този отчет и имам уверението, че държавното управление работи интензивно “, съобщи президентът и добави, че на негова основа би трябвало да бъде признат обстоен график какво ще бъде свършено и с какви средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР