"Надявам се лявото обединение да не е свършило. Има крачка

...
"Надявам се лявото обединение да не е свършило. Има крачка
Коментари Харесай

Разкол в БСП: Кадиев проплака от схема на социалистите

"Надявам се лявото обединяване да не е свършило. Има крачка обратно, само че се надявам да я преодолеем и да продължим ".

Това съобщи пред БНР водачът на "Нормална страна " Георги Кадиев, някогашен народен представител от "БСП за България ", който не е лидер на листа на обединението за идните на 14 ноември парламентарни избори.

Той беше безапелационен, че няма проблем с това да не е лидер на листа , само че държи да има същински партньорски връзки в обединението, а не "да има един мощен и доста дребни, на които се гледа като на заряд ".

" Защо моето име го няма в Стара Загора (на предходните избори Кадиев беше лидер на листата и определен за депутат от Стара Загора - б.р.) нямам отговор на този въпрос. Това си е решение на Българска социалистическа партия.

Приемам го като оценка за акцията, която направих там, която не е била оценена. От тук нататък ми остава във всички бъдещи акции, в случай че вземам участие, да се показва по-добре ", сподели Кадиев и посочи, че партньорството на "Нормална страна " с Българска социалистическа партия е било единствено за предишните избори, а сега още водят договаряния за идните .
"Ако не реализираме съглашение с Българска социалистическа партия, нямам никакво желание да вървя в други листи, най-малко към този момент ", акцентира той и посочи, че има оферти:
"Ние си оставаме лява платформа, аз си оставам ляв човек .

Няма никаква логичност да вървим в някакви десни партии, обединения и сдружения. Или ще сме дружно в лявото обединяване, или ще пропуснем тези избори ".

По думите му лявото има доста компликации пред себе си и е значимо левите обединения "да не се цепят и да не се потвърждават един на различен, а да се държат като сътрудници в лявата коалиция ".
Кадиев разяснява конкуренцията за президентския пост, като предвижда балотаж:
"Никак няма да бъде елементарно на президента Румен Радев да завоюва тези избори. Който мисли, че са му в забрадка вързани и извоювани, в действителност не е по този начин.... Той остава огромният любимец, само че и той, и ние, които го поддържаме, би трябвало да работим за това, няма по какъв начин да се случи от единствено себе си ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР