Надявам се и съм силно обнадежден за това да бъде

...
Надявам се и съм силно обнадежден за това да бъде
Коментари Харесай

Донев с надежда за редовен кабинет, желае на Габриел успех в преговорите

Надявам се и съм мощно окуражен за това да бъде формирано постоянно държавно управление , което да поеме ръководството на страната и да взема решение най-наболелите проблеми на българските жители. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев , който посрещна първите посетители в днешния ден на отворените порти в Министерския съвет.

Във връзка с от представители на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, той съобщи: " Не бих желал да разясня отстраняването на една персона, било то и на основния прокурор, тъй като на първо място би трябвало да се съсредоточим върху институциите в страната. "

Донев уточни, че са импортирани от служебните държавни управления през 2021 година, 2022 година и в този момент законопроекти за регламентиране на механизма за надзор на основния прокурор и за това би трябвало да е същинският спор в обществото, с цел да се реши от народните представители каква би трябвало да е правосъдната промяна . Той акцентира, че по никакъв метод не би трябвало в центъра на дебата да бъде личността .
 Крум Зарков под лупа следи придвижванията във Висш съдебен съвет по проблема Гешев
Крум Зарков под лупа следи придвижванията във Висш съдебен съвет по проблема Гешев

Законопроектите на Министерство на правосъдието са още по-важни в този момент

Във връзка със за министър председател Мария Габриел за премахване на Гешев министър председателят означи, че такава поръчка е имало и при последното постоянно държавно управление, само че съществена роля в тази ситуация има Висш съдебен съвет. " Друг е въпросът дали този Висш правосъден съвет, който е с изминал мандат , в случай че се върви по процедурата, която би трябвало да бъде извървяна при промяната на основния прокурор - знаете, че има избран период, в който той би трябвало да излезе със своето мнение по желаната оставка, по-късно Висш съдебен съвет да прегледа това мнение на основния прокурор и едвам тогава да се пристъпи към гласоподаване. Но друг е въпросът дали съставът на този Висш правосъден съвет би могъл, в случай че процедурата за предварително премахване на основния прокурор бъде приключена, дали този състав на Висш съдебен съвет може да излъчи идващия основен прокурор , който за седем години напред да бъде на тази позиция ", разяснява той.

Донев дефинира номинацията на като забавна. Той добави, че Габриел е експерт и дълги години работи в европейските институции, като й пожела триумф в диалозите за сформиране на постоянен кабинет.

" Има смисъл от откритото и отворено ръководство. Вярвам, че тогава, когато властта се упражнява с мисъл и в интерес на българските жители, всичко ще бъде наред и България ще върви напред и нагоре ", разяснява министър-председателят.
 Политическа партия не затваря вратата към Габриел, само че няма доверие в шепнещите в ухото й
Политическа партия не затваря вратата към Габриел, само че няма доверие в шепнещите в ухото й

За да избави България от коалиция Магнитски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР