Надявам се до 2027 г., когато трябва да бъдат завършени

...
Надявам се до 2027 г., когато трябва да бъдат завършени
Коментари Харесай

Транспортният министър: За по-малко от час ще се стига от София до Пловдив

Надявам се до 2027 година, когато би трябвало да бъдат приключени всички планове по направлението София – Пловдив, българските жители да могат да пътуват обикновено, удобно и умерено за по-малко от час дистанцията от 150 км. Това сподели министърът на превоза и съобщенията Георги Гвоздейков. Според него това ще способства доста за възстановяване на свързаността в България, за възстановяване на изискванията за бизнес, повишение на индикаторите за по-добра стопанска система и като цяло за по-модерен живот.
Прочетете още
Гвоздейков инспектира работата и напредъка в строителството на жп линията Елин Пелин – Костенец в региона на град Костенец. Министърът се срещна и със строителните действия на един от тунелите по новото трасе, чието прокопаване завърши преди дни.

Тунелът е с дължина 579 м и е изпълнен по нов австрийски тунелен способ. Железопътният сектор Елин Пелин - Костенец е част от плана за рационализация на жп автомагистралата от София до Бургас.

Стойността на целия план от Елин Пелин до Костенец е 1,3 милиарда лева, а средствата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020.   

Железопътният превозът е с голям капацитет в Европа и света, защото е един от най-екологичните превози, които занапред ще търпят развиване, в това число новаторско, означи още министър Георги Гвоздейков.

Министър Гвоздейков ще ревизира строителството на жп линията Елин Пелин – Костенец

„ Надяваме се в България да не изоставаме доста от Европа и света. Приоритизиране този бранш и ще създадем всичко допустимо да няма закъснение на плановете “, уточни той, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР