Надявам се да сме подминали пика на пандемията, това каза

...
Надявам се да сме подминали пика на пандемията, това каза
Коментари Харесай

Николай Габровски: 60% от COVID леглата в големите болници са пълни

Надявам се да сме подминали пика на пандемията, това сподели в " Денят стартира " по зам.-директорът на " Пирогов " доктор Николай Габровски. Проблемът сега е, че към момента се лекуват хората, постъпили във възходящата фаза на епиденията и тези от вълната преди две седмици.

Всички огромни лечебни заведения са цялостни над 60%, само че скоро обстановката ще е по-добра, тъй като ще стартираме да берем плодовете на новите ограничаващи ограничения и 10-дневното затваряне, сподели още доктор Габровски.

" В момента цифрите демонстрират, че нещата не са по никакъв начин спокойни. Някакси хората подценяват, не престават да подценяват обстановката. Мислят, че това е отминало. Не е по този начин, не е отминало продължаваме да имаме проблем. Замислих се за ограниченията, които вземаме, и за обществото. Всички ние доста се уморихме. Ние в системата за опазване на здравето сигурно бяхме подложени на голямо напрежение, само че и всички хора, цялото общество - никой не желае да стои затворен у дома. Истината е, че една година по-късно ние знаем доста за тази зараза и в случай че проявявахме задоволително разсъдък, ние не би трябвало да имаме съвсем никакви ограничения ", съобщи доктор Габровски.

През последната година ние доста почтено защитихме името на нашата специалност. И това продължава всички лекари и експерти по здрави грижи и всички, които оказват помощ да имаме по-добро здраве, имат съображение да имат самочувствие, разяснява още доктор Габровски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР