Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие

...
Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие
Коментари Харесай

Борисов освободи Фандъкова и Димитър Николов като свои заместници

Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие от тях, сподели ръководителят на партията

Делегатите на най-високия конгрес на ГЕРБ започнаха работата си с освобождение на Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев от Изпълнителната комисия на партията.

Борисов уточни, че и тримата остават да работят за партията. Ето и мненията му за трите смени:

„ Краси Велчев - самоотвержен партиен войник, безукорно почтен, народен представител и ръководител на комисия в Народното събрание, една неприятна дума не мога да кажа за него. Остава с цялото си сърце и душа в ГЕРБ, с цел да може да имаме и обновяване, както и той е казвал доста пъти. "

„ Същото мога да кажа за Пламен Нунев. Направихме от Русе един прелестен град. Загубихме изборите в Русе, обикновено е да дадем път на нови хора. "

„ Менда Стоянова е един от темелите на финансите. " Стоянова отсъства от залата поради заравяне, посочи Борисов.

Очаквано, Борисов разгласи и освобождението на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като заместник-председатели на партията, като сподели, че обстановката с тях " въобще не е " като при освобождението на Цветан Цветанов. Двамата кметове остават в Изпълнителната комисия.

Борисов уточни, че като кметове на София и Бургас двамата заместник-председатели са постигнали доста, само че предстояли два тежки месеца до изборите. " Те остават от най-уважаваните, най-заслужените. Надявам се да не прочета заглавие, че е свалено доверие от тях. Обичаме ги, почитаме ги, само че партийната работа изисква всекидневно да присъстваш на събрания, да ги изслушаш по няколко часа. Ако Вие имате това време, незабавно отдръпвам предлагането ", съобщи водачът на ГЕРБ. Той добави, че желае да остави на Фандъкова и Николов " тези 3 години да работят повече за градовете си " и да " оказват помощ за партийците ".

В бургаската конструкция гласоподаваха en bloc срещу предлагането. Софийската конструкция поддържа освобождението на Фандъкова.

Предложението бе признато със единствено 16 гласа срещу от 1037 дали своят вот делегати и 46 въздържали се.

Комисията по устава предлага промени в структурата на Изпълнителната комисия: в нея да влизат ръководителят на партията, двама зам.-председатели и 12 (вместо досегашните 8) членове. Предлага се и по преценка да бъдат назначавани районни отговорници за по-добра съгласуваност, както и съвещанията на локално и национално равнище да могат да се организират онлайн. Предложението е признато.

Събранието открива административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Досегашното управление и министри от ГЕРБ отпред с Бойко Борисов са събрани в дребна зала в НДК, с видео екрани от 29-те точки, от които ще има включвания от страната. Медии не са поканени. Официално, събитието се организира онлайн поради пандемията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР