Надявам се да имаме едно спокойно лято, да овладеем ситуацията,

...
Надявам се да имаме едно спокойно лято, да овладеем ситуацията,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Трябва да изследваме защо част от хората не желаят да се ваксинират

Надявам се да имаме едно умерено лято, да овладеем обстановката, в случай че имаме есенни талази, уповавам се те да не са доста високи, това съобщи в " Още от деня " доктор Александър Симидчиев.

" Това, което би трябвало в този момент да се направи, е да изследваме за какво част от хората не желаят да се имунизират и да създадем акция, която да комуникира към тези хора истината и съответните неща, които ги тормозят.

Защото в случай че се имунизираме с периодичност, в която се имунизират в Израел, в Съединени американски щати, в Англия даже в Бразилия, ще може да имаме една по-спокойна есен, тъй като ще знаем, че сме предпазени стабилно, съобщи доктор Симидчиев.

Според него намаляването на заболяваемостта се дължи на няколко неща - ограниченията за хигиена, носенето на маски, не толкоз топлото време, колкото обстоятелството, че доста хора са отвън затворените пространства.

Проблемът е в държанието на хората и в равнището на имунната преустройка на хората, счита доктор Симидчиев.

" Въпреки че затихва пандемията, не е ясно дали наесен няма да имаме втори пик, или няма да има пик на грипа, тъй като тази година грип нямаше ", разяснява още доктор Симидчиев.

Той счита, че би трябвало да се направи разбор.

" За мен имаше няколко неща, които можеха да бъдат направени по-добре. Едното е да имаме по-последователно държание към пандемията, т.е. решения които се взимаха сутринта, на обяд се отменяха и след това отново се въвеждаха, са неща които обезверяват хората, те губят доверие. Имаше неща, които бяха непоследователни, като цяло имаше верни дейности, само че това което липсваше за цялата тази година е координирана, систематична и добре структурирана информационна акция, както за вируса първоначално, по този начин и сега за имунизацията. Това което би трябвало да вършим е една структурирана акция за повишение на желанието на хората да се имунизират, тъй като това е единственият резистентен метод да излезем от пандемията " счита доктор Симидчиев.

Той разяснява и работата на НОЩ, като изрази подозрения, че решенията са били политически.

" Със сигурност сътрудниците от НОЩ са се съветвали медицински, само че решенията са взимани политически, без значение от това, че хората, които са били в щаба може да са давали едни рекомендации, решенията са били вземани по политически аргументи. Затова моят персонален дълг от 45-ия парламент, аз бях заречен че ще въведа една промяна в Закона за здравето, която да планува при оповестяване на пандемична конюнктура да има явен проект. Последният ден не съумях да го направя, тъй като той беше в дневния ред. Експерти би трябвало да има, да има комплекс от експерти с отговорности свързани с контрола на този развой. Тежестта на медицинските решения би трябвало да нараства. "

Относно имунизацията, той счита че не сме създали нищо като общественост да се осведомят хората задоволително добре за пандемията и по тази причина кой е единственият метод да излезем от нея.

При преболедуване на коронавирус сме застрашени от хронични увреждания, даже от гибел, подсети още веднъж доктор Симидчиев.

Според него имунизацията е с доста ниско равнище на опасности, които са били преекспонирани в медиите. Различни гледни точки може да има, разнообразни обстоятелства няма, по този начин доктор Симидчиев разяснява разнопосочните информации по отношение на възможните последици от имунизацията.

Той още веднъж акцентира, че имунизирането е безвредно, тъй като е с доста по-ниски опасности в сравнение с имунния отговор на организма. Ваксинацията е избавила човечеството, сподели доктор Симидчиев.

" Темпът на имунизация е снижаващ се, тъй като се изчерпват хората, които имат предпочитание да се имунизират, не тъй като организацията е неприятна, а тъй като хората не желаят да се имунизират ", акцентира доктор Симидчиев.

Това което се знае е, че сред 8 и 12 месеца е трайността на имунния отговор и при преболедувалите и при имунизираните, сподели още доктор Симидчиев.

Той съобщи, че остава в политиката, тъй като се усеща дебитор и има още неща, които би трябвало да бъдат направени.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР