Надявам се да има правителство, съмнявам се, че ще бъде

...
Надявам се да има правителство, съмнявам се, че ще бъде
Коментари Харесай

Пламен Димитров от КНСБ: Правителство ще има с третия мандат

" Надявам се да има държавно управление, двоумя се, че ще бъде с този мандат, шансът не може да стигне даже 50%, като че ли нарастват възможностите за кабинет с третия мандат " - по този начин разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Българска национална телевизия опцията да има постоянен кабинет на проф. Габровски с първия мандат.

Предложената за финансов министър Маринела Петрова, Димитров дефинира като от същия формат, както през последните десетина години - невисок недостиг, ниски налози и ниски приходи в някаква степен, въпреки че приходите през годините растяха. " Това звучи като нещо, което хората не желаят ", акцентира той.

" Кой споделя, че ние желаеме да се отвори торбата и да се извадят огромните пари? Големите пари ги извадиха предходната есен политиците. Едно от най-неразумните дейности, което беше направено - последното преизчисление на пенсиите - по метода, по който беше направено. Връзката сред принос и права в пенсионната система е тотално нарушена, тъй че когато вадиш торба с пари, както беше направено, най-малко да беше свястно извадена, тъй че да има правдивост в нея. Ние споделяме сега минимална заплата, която би трябвало да следва най-малко инфлацията ", означи президентът на КНСБ.

В частния бранш всеобщо нарастването на заплатите доближава инфлацията, някъде я надминава - има 20, 25% растежи.

" При минималните приходи обаче не е по този начин - 710 лева от април са замръзнали и няма късмет да минат нагоре и по тази причина нашият акцент и фокус е върху минималната заплата ", сподели още Пламен Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР