Надявам се, че всички български граждани, които се намират по

...
Надявам се, че всички български граждани, които се намират по
Коментари Харесай

Ива Митева: Абсолютно недопустимо да се възпрепятства упражняването на правото на глас на българските граждани

Надявам се, че всички български жители, които се намират по света и които имат някаква връзка с България, ще се възмутят в действителност на вашето държание. Ще се възмутят и ще отидат всички да гласоподават и да изразят отношението си към вас. Така ръководителят на Народното събрание и народен представител от " ИТН " Ива Митева се обърна към партиите на статуквото по време на дебата по измененията в Изборния кодекс на второ четене.

Според нея е безусловно неприемливо да се попречва упражняването на правото на глас на българските жители.

" Защо продължаваме да ограничаваме правата на тези български жители, когато не им осигуряваме различния прийом те да отидат и упражнят правото си на глас? Според мен никой в тази зала не може рационално да уточни една причина, също така, че би трябвало да ограничим една страна и по този метод да повлечем всички останали ", съобщи още Ива Митева.

" Не знам дали сте си създали труда да погледнете какъв брой български жители живеят в такива трети страни отвън Европейски Съюз – в Северна Македония са към 76 000, в Молдова са към 26 000. Смятате ли, че единствено Турция е казусът? Аз не считам. Смятам, че ограничавате правата на българските жители по света – Англия, Съединени американски щати и всички останали трети страни.

" Моля Ви, дано не ограничаваме правата на българските жители. Надявам се, че всички български жители, които се намират по света и които имат някаква връзка с България, ще се възмутят в действителност на вашето държание. Ще се възмутят и ще отидат всички да гласоподават и да изразят отношението си към вас ", приключи Митева.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР