Надявам се, че системните партии, каквато е Демократична България“, ще

...
Надявам се, че системните партии, каквато е Демократична България“, ще
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Време е да се сложи край на това безконтролно, полупрезидентско управление

„ Надявам се, че систематичните партии, каквато е „ Демократична България “, ще си дадат сметка, че пред страната ни има два императива. Първият е да възстановим парламентарната република и да сложим завършек на това безотговорно, служебно, полупрезидентско ръководство. И дружно с това в тази комплицирана интернационална конюнктура България да възвърне ролята си на деен член на НАТО и на Европейски Съюз. “

Това съобщи българският правист и лекар по конституционно право Борислав Цеков пред „ Българска национална телевизия “. Според него обвързване на ГЕРБ този път е да предложи добре премислена държавна формула , към която да се консолидира парламентарно болшинство.

„ Победителят би трябвало да се поеме политическа отговорност и да стартира диалози, които да бъдат водени от техния водач. Това ще покаже действителен ангажимент. Какъв ще е резултатът, ще забележим. Мисля, че има вероятност има “ , съобщи още Борислав Цеков.

Той изрази вяра, че макар първичните еднократни отрицателни сигнали, партиите въпреки всичко водят някакви диалози зад кадър или най-малко обменят отзиви между тях. Юристът подсети, че парламентаризмът самичък по себе си допуска ръководство посредством полемика и в случай че партиите не водят такива, то това няма по какъв начин да се случи. 

Борислав Цеков разяснява и упоритостите на „ ИТН “ за осъществяване на референдум за смяна на държавното устройство към президентска република . Според него това няма по какъв начин да се случи с 11 депутати, което демонстрира, че самите гласоподаватели не са подкрепили концепцията.

Подобна е обстановката и с „ Възраждане “ и тяхното предпочитание за излизане на България от Европейския съюз . Според Цеков това е една ниша от към 15% българи , която не за първи път гласоподава по този начин на избори, само че концепцията няма има вероятност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР