Надявам се, че ще успеем да влезем в еврозоната. Дълги

...
Надявам се, че ще успеем да влезем в еврозоната. Дълги
Коментари Харесай

Хампарцумян: Хората, изтеглили кредити, няма да усетят промяна след приемането на еврото

„ Надявам се, че ще успеем да влезем в еврозоната. Дълги години по този начин питахме, че да ни кажат: „ не ”. Трябва да създадем всичко допустимо да покрием критериите за влизане в еврозоната до първи януари 2025 година. В момента инфлацията в Европа още веднъж потегли нагоре ”. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян пред Нова нюз. 
Прочетете още
Относно думите на премиера Николай Денков, че инфлацията се дължи на високите цени на горивата и на храните на интернационалните пазари, той сподели, че това са фактори, които въздействат, само че не са единствените. „ Инфлационните процеси ненапълно са естествени, в рационални граници ”, изясни Хампарцумян и добави, че инфлация към 2% се счита за търпима и потребна за стопанската система.
Той счита, че хората, които са изтеглили заеми няма да усетят смяна след влизането на страната ни в еврозоната.

За приемането на първо четене на Закона за Българска народна банка той изясни, че нормативният акт формализира правата и отговорностите на България в еврозоната. „ Централната банка ще се явява като част от Европейската централна банка и ще се подчинява на разпоредбите, на които се подчиняват всички други централни банки. Българският лев е изгубил своя суверенитет през 1997 година, когато страната ни влезе във валутния ръб. Оттогава българският лев е единствено една картинка. С влизането в Европейски Съюз сме поели задължението да въведем еврото ”, изясни Хампарцумян.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР