Надявам се, че ще успеем да влезем в еврозоната. Дълги

...
Надявам се, че ще успеем да влезем в еврозоната. Дълги
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Хората, изтеглили кредити, няма да усетят промяна след приемането на еврото

„ Надявам се, че ще успеем да влезем в еврозоната. Дълги години по този начин питахме, че да ни кажат: „ не ”. Трябва да създадем всичко допустимо да покрием критериите за влизане в еврозоната до първи януари 2025 година. В момента инфлацията в Европа още веднъж потегли нагоре ”. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

Относно думите на премиера Николай Денков, че инфлацията се дължи на високите цени на горивата и на храните на интернационалните пазари, той сподели, че това са фактори, които въздействат, само че не са единствените. „ Инфлационните процеси ненапълно са естествени, в рационални граници ”, изясни Хампарцумян и добави, че инфлация към 2% се счита за търпима и потребна за стопанската система.

Той счита, че хората, които са изтеглили заеми няма да усетят смяна след влизането на страната ни в еврозоната.

За приемането на първо четене на Закона за Българска народна банка той изясни, че нормативният акт формализира правата и отговорностите на България в еврозоната. „ Централната банка ще се явява като част от Европейската централна банка и ще се подчинява на разпоредбите, на които се подчиняват всички други централни банки. Българският лев е изгубил своя суверенитет през 1997 година, когато страната ни влезе във валутния ръб. Оттогава българският лев е единствено една картинка. С влизането в Европейски Съюз сме поели задължението да въведем еврото ”, изясни Хампарцумян.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР