Надявам се, че поведението на Пекин по време на кризата

...
Надявам се, че поведението на Пекин по време на кризата
Коментари Харесай

Помпейо поднови атаките срещу Huawei

Надявам се, че държанието на Пекин по време на рецесията с ковид ще накара останалите страни да изключат Huawei от развиването на техните телекомуникационни мрежи. Това съобщи американският държавен секретар Майк Помпейо в изявление за телевизия " Фокс ". представено от Франс прес.

" Силно се надявам, че този път, защото китайската комунистическа партия не действаше призрачно, не беше отворена и не управляваше добре данните, това ще подтикне доста, доста страни да премислят какво да вършат със своята телекомуникационна инфраструктура ", сподели Помпейо

Държавният секретар добави, че когато Huawei предложи за продажба компютърно съоръжение и хардуер, страните ще прегледат решението си от различен ъгъл.

Помпейо не назова съответни страни, само че за момента Съединени американски щати не съумяват да убедят даже и най-близките си съдружници да не работят с Huawei, макар заканите на Вашингтон да спре да споделя сензитивна информация с тях.

Обединеното кралство и Европейският съюз обявиха по-рано тази година, че ще дадат на Huawei лимитирана роля в построяването на техните 5G мрежи, напомня Българска телеграфна агенция.

Вашингтон в профил китайската група от построяването на американската интернет мрежа от пето потомство поради опасения, че посредством Huawei Пекин ще има достъп до чувствителни данни.

Пекин отхвърля Huawei да работи по негови нареждания. Групата постоянно е отричала обвиняванията в шпионаж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР