Надявам се, че няма да се стигне до серия от

...
Надявам се, че няма да се стигне до серия от
Коментари Харесай

Тагарев: Можем да дадем още помощ на Украйна, ако имаме подкрепа от парламента

" Надявам се, че няма да се стигне до серия от служебни държавни управления ", сподели министърът на защитата Тодор Тагарев. Той участва на деня за проява на качества на Четвъртата взаимна интернационална подготовка " Родопи - 24 ", съобщи БНР.

" Много е значимо да се реализира схващане, с цел да продължим с постоянно държавно управление ", сподели още Тагарев и добави:  " Да продължим по значимите стъпки на правосъдната промяна, по подсилване на отбранителните качества, интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна. Всичко това са извънредно значими въпроси и, уповавам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни държавни управления - това, което видяхме в предните 2 години ". 

Запитан дали МО има запас да продължи да оказва помощ на Украйна, министърът сподели:  " Има запас. Ако има поддръжка от Народното събрание, може да бъде предоставена още помощ. Публично, когато кабинетът показа резултата си, разгласих, че нашата политика, политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, ние да търсим благоприятни условия за финансови обезщетения и да използваме получените по този метод средства, за на ускорим процеса на превъоръжаване на армията. Преди тази наша политика, характерна, може би би трябвало да обърна внимание и на това, което президентът Макрон сподели наред с доста други ръководители на държавни управления - това схващане към този момент в Европа доминира безусловно уверено - че ориста на Европа се взема решение на бойното поле в Украйна ".

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР