Надявам се, че нещо позитивно ще изплува. За жалост, сега

...
Надявам се, че нещо позитивно ще изплува. За жалост, сега
Коментари Харесай

Жюстин Томс по Дарик: Хубав старт на месеца на прайда дадоха в парламента

" Надявам се, че нещо положително ще изплува. За жал, в този момент се виждатмного несъстоятелности на системата в доста аспекти. Наивно е да имаме вяра, че всичко ще се оправи изведнъж ". Това съобщи антропологът МинаХристова в предаването " Кой приказва " по Дарик радио.

" Всеки път си споделяме, че не сме сюрпризирани, а в действителност сме. Нищо от това, което се случва не е извънредно извънредно. Това е към този момент застъпено в модела. Много прекрасен старт на месеца на прайда дадоха през вчерашния ден в Народното събрание ", добавикомуникационният експертЖюстин Томс.

" За едни това е безпорядък, колективен декаданс. Чисто политиечски е инстуционален разпад и перманентна политическа рецесия. На фона на целия този безпорядък, объркването е много огромно, само че можем да го погледнем и като чистилище, в което едни порочно заченати политически моделипоказват, че са една дребна бандичка, една разпасана команда. В тазиситуация лъсва всичко,което стои зад завесите и виждаме по какъв начин се прави политика. Цената на всичко това ще бъде основаване на държавно управление непременно. Предстоят забавни времена ", съобщи психологът и политикдоц. Иван Иванов.

" Ако човек не следи в дълбочина процесите, може да се обърка, тъй като протестирахме против ГЕРБпреди години, а в този момент част от тези хора желаят държавно управление на ПП-ДБ с ГЕРБ. На пръв взор звучи неуместно и доста хора отхвърлят да го одобряват, само че в действителност нещата в дълбочина не са толкоз елементарни. Кремъл е може би последната голяма, неразпаднала се империя, която провокира такива разтърсвания. На този декор би трябвало да създадем един обикновен цивилизован избор и да приемем обстоятелството, че не успяхме да се оправим с корупцията и олигархията в България, подбудени от зависимостта към тази империя. Има един проблем и това е обстановката в демократическия бранш и неспособността те да се трансформират от вътрешната страна. Те би трябвало да се реформират, да се консолидират и да се стартира развой и на официална консолидация. На първо място имам предвид обединението " Демократична България ", безапелационен бе издателят Виктор Лилов.

" При тоталитарните партии, центрирани към едип водач, е доста по-лесно. Там дисциплината е голяма. Системата на дистрибуция на богатства вътрешносъщое много уравновесена и ясна, до момента в който демокрацията и демократичните процеси са комплицирано изкуство. Искат се доста повече старания, основаване на общественост, легитимация и така нататък ", сподели Томс.

" Проблемът за водачеството е извънредно значим, тъй като фактически имаме користолюбие към демократичната общественост, само че аз този проблем съм го живял с по този начин нареченото групово водачество, което прикрива невъзможността в самите партии да се реши лидерският проблем. Ние имахме подобен опит със съпредседатели, в този момент идва ротационно председателство. Този проблем води до това, че стигаме до нещо като ротационен министър-председател и не можем да стигнем до това някой водач да поеме отговорността да се излезе от тази политическа рецесия ", означи Иванов.

" Бидейки с толкоз дълга история на корупция, сега огромна част от българскотообщество вижда спасителя в тези партийни структури и започваме да ги третираме в тяхната социална функционалност,и по тази причина ги щадим толкоз доста. За нас те са хора, които пазят морала и не можем да се върнем към истинската им функционалност. Картината не е черно и бяло. Сивите процеси в тази картина са доста значими. Голяма част от демократичната общественост беше възхитена от изтеклите записи. Демокрацията в действителност е доста комплицирано изкуство. Не можеш да кажеш " аз не виждам нищо неверно ". Принципът е неверен. Ако друго държавно управление беше зад тези записи, народът щеше да го измете. Не е добре посолства да редят държавни управления и това е проблематично генерално, на морално равнище ", заключи Христова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР