Надявам се, че идването на папата ще се превърне в

...
Надявам се, че идването на папата ще се превърне в
Коментари Харесай

Папата се среща с патриарх Неофит, президента и премиера

Надявам се, че идването на папата ще се трансформира в празник на вярата, вярата и любовта. Това съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция апостолическият екзарх монсеньор Христо Пройков.

По думите му папата идва на една среща с българите и да показа своята любов към нашия народ. Той е изразил желанието си да насочи обръщение за мир и благополучие и да благослови българите.

Посещението на Папата ще бъде мотив България да се окаже в центъра на международните медии, добави монсеньор Пройков. Мотото на папа Франциск по време на визитата е " Мир на Земята ".

Годишно главата на римокатолическата черква прави не повече от 4 пътувания, като едно от тях през 2019 година ще бъде в България.
 Папа Франциск в България и Македония от 5 до 7 май и в Румъния от 31 май до 2 юни
Папа Франциск в България и Македония от 5 до 7 май и в Румъния от 31 май до 2 юни

Ще посети България и Македония до 5 до 7 май

Тази аудиенция ще има дълготраен отпечатък в политиката на България , уверен е шефът на Българска телеграфна агенция Максим Минчев. Той означи, че папа Франциск идва на посещаване освен като глава на римокатолическата черква, само че и като държавен глава на Ватикана.

Официалната стратегия на визитата на Негово Светейшество папа Франциск в България през месец май към този момент е оповестена на уеб страницата на Ватикана.

Самото посещаване е обръщение на Папата към православна страна и има предпочитание да се срещне с Патриарха на българската черква, разяснява монсеньор Пройков. По думите му католиците в България са под 1%, само че наклонността е те да се усилват.

Първият ден от визитата на Светия отец, 5 май ще бъде в София, където той ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, президента на България Румен Радев и представители на властта. Официалната гала по посрещането ще се състои пред президентството. Папата ще се срещне с Негово светейшество патриарх Неофит и с членове на Светия синод.
 Папата даде обещание пред Борисов да пристигна в България
Папата даде обещание пред Борисов да пристигна в България

Папата обаче не е показал по кое време ще посети страната ни

Неделната стратегия ще приключи със света литургия на площад " Княз Александър Батенберг " .

Света литургия ще бъде отслужена тържествено дружно с епископи и с кардиналите, които съпровождат главата на римокатолическата черква. Участие ще вземат и духовници, монахини и точно тази литургия ще бъде кулминационната точка на деня.

Вторият ден от визитата ще стартира с посещаване на бежански център. Част от учението на папата е обвързвано с помощ на хората, избягали от войната. След това Светият отец ще отпътува за Раковски , където ще отслужи литургия и ще даде първо причестяване, а по-късно ще се срещне с католическата общественост в църквата " Свети Архангел Михаил " в с. Секирово.

Папа Франциск ще се върне още веднъж в столицата същия ден, с цел да участва на събитие с представители на другите религиозни вероизповедания в България. На идващия ден Негово светейшество ще отпътува за Северна Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР