Надявам се, че до 24 май ще открием 6-километровия участък

...
Надявам се, че до 24 май ще открием 6-километровия участък
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова: Няма да е лесно въвеждането на тол системата

Надявам се, че до 24 май ще открием 6-километровия сектор на Автомагистрала "Струма " след Благоевград. Очаквам да има подготвеност преди празниците. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в утринния блок на Нова телевизия.

"Около 800 километра от републиканската пътна мрежа са в дейни поправки действия. Ремонтираме и старите виадукти до основи ", сподели още министърът.

"Тол системата е един от разновидностите да финансираме една система, която от години е недофинансирана. Имаме дефицит на ари за пътната мрежа. Много километри от пътищата са в неприятно положение ", разяснява Аврамова.

"Няма да е елементарно въвеждането на тол системата. Но 67 % от жителите желаят въвеждането ѝ, съгласно питане ", разкри министърът на районното развиване и благоустройството.

"Работим механически по тол системата, от през днешния ден стартира тестови интервал в границите на 3 месеца. Ще тестваме всеки един съставен елемент. Не цялата републиканска и общинска пътна мрежа ще бъде платена. 25 % от пътната мрежа ще е платена, от тях ще бъдат извадени секторите в неприятно положение. Докато не се оправят - няма да се заплащат ", приключи Петя Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР