Надпреварата за производството на по-добра батерия за електрически автомобили се

...
Надпреварата за производството на по-добра батерия за електрически автомобили се
Коментари Харесай

Силицият ще направи електромобилите по-ефективни

Надпреварата за производството на по-добра батерия за електрически коли се насочва към силиция, като няколко компании работят върху основаване на материал, който може да удължи пробега и да понижи индустриалните разноски.

Около 500 000 електрически автомобила бяха продадени по света през 2016 година, а броят се чака да скочи 7 пъти до 2022 година, съгласно Американската енергийна осведомителна администрация, представена от Reuters.

Това нарастване се чака да бъде подкрепено от държавните управления, които се стремят към понижаване на излъчванията посредством възбрана на бензиновите и дизеловите коли. Много от водачите към момента са недоволни от високата цена на електрическите коли и дребния им пробег, стеснен до едвам няколкостотин километра.

Но в случай че се употребява всеобщо в батериите на електрическите автомобили, силицият може помогне за по-дълго и сполучливо предпазване на силата.

Базираната в Калифорния Sila Nanotechnologies възнамерява технологията й да доближи до над един милион електрически акумулатори доникъде на идващото десетилетие, споделя в изявление за Reuters основният изпълнителен шеф Джийн Бердичевски.

Силицият има по-висока енергийна компактност от графита, който обичайно се употребява като част от анодите на акумулаторите. Батериите се състоят от анод и катод, техните позитивен и негативен полюси, сред които протича електрически ток.

Sila, която стартира развиването си в лаборатория в Технологичния институт в Джорджия, съобщи, че е създала технология, която може напълно да размени графита, като по този метод ще усили потенциала и пробега.

Изследователи от Университета Vrije в Брюксел пресмятат, че потреблението на силиций може да понижи цената на киловатчас при електрическите автомобили с 30%.

Sila има за цел да пусне своите силициеви артикули в произвеждане през идната година. Клиентите на компанията към този момент включват BMW и Amperex Technology Limited, най-големият производител на акумулатори в света.

2023-та е годината, в която Sila възнамерява да бъдат пуснати на пазара първите коли с новата технология. За да има въздействие в автомобилната промишленост, компанията би трябвало да работи върху достигането потенциал от доста гигават часове, съгласно Бердичевски, някогашен инженер в Tesla, който оказа помощ за проектирането на модела Roadster.

Докато продуктът на Sila замества напълно графита, производителят на канадски графитен материал Elcora Advanced Materials е една от доста компании, работещи за повишение на потенциала на графитните анодни прахове посредством прибавяне на силиций.

" Имахме доста полемики с производителите на литиево-йонни акумулатори и всички те учат силиций, посипан върху графитните електроди ", споделя Шейн Бети, основен софтуерен шеф на Elcora.

Белгийската група за технологии за материали и преработване Umicore, водещ състезател в създаването на химикали за електрически автомобили от никел-манган-кобалт (NMC) също стартира изследване на потреблението на повече силиций в батериите.

" Има доста евентуална стойност за промишлеността на производството на акумулатори при развиване на тези открития ", сподели Марк Гринберг, основен изпълнителен шеф на Umicore. " Затова желаеме да сме на пазара. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР