Надпреварата за Гран При на Китай във Формула 1 не

...
Надпреварата за Гран При на Китай във Формула 1 не
Коментари Харесай

Джоу е сигурен, че Гран При на Китай ще превъзмогне отменените състезания

Надпреварата за Гран При на Китай във Формула 1 не се е провеждала от 2019 година насам, откакто последните ѝ четири издания бяха анулирани поради пандемията от COVID-19, която към момента стои на дневен ред в азиатската страна.

Състезанието в Шанхай бе първата жертва на ковид, след което не се организира през 2021 година и даже на попадна в предварителния календар за сезон 2022. Надпреварата трябваше да се завърне този уикенд, само че още в края на предходната година тя бе анулирана, а в следствие шефовете на Формула 1 взеха решение да не я заменят, което докара до паузата от месец сред стартовете в Австралия и Азербайджан.
 Защо Формула 1 не размени Гран При на Китай? Защо Формула 1 не размени Гран При на Китай?
Очакванията са Гран При на Китай да се завърне следващата година, защото договорът на надпреварата е до 2025 година в това число. Според първия и досега единствен китайски водач, взел участие в съревнование от Формула 1, Гуаню Джоу завръщането на старта в Шанхай ще стане пред цялостни трибуни и няма да има отрицателни резултати от четирите следващи анулирани издания на конкуренцията.
 Гран При на Китай удължи контракта си за домакинство на Формула 1 Гран При на Китай удължи контракта си за домакинство на Формула 1
„ Разочарован съм, че няма да се състезаваме в Китай, само че го чаках с оглед всички ограничавания. Правителството се забави прекалено много с отварянето на границите. Още когато видях, че надпреварата е планувано за април знаех, че ще бъде мъчно то да се организира. Очаквах то да бъде анулирано, само че не се тормозя толкоз доста, тъй като рано или късно ще имам шанса да се състезавам пред родна аудитория.

„ Не се колебая, че билетите ще бъдат разпродадени доста бързо и пистата ще бъде цялостна когато Формула 1 се върне в Китай. Докато растях усещах по какъв начин спортът става все по-популярен, а този растеж се форсира откакто аз влязох във Формула 1.

„ В момента има доста хора, които просто желаят да отидат на някоя писта и да покарат за наслаждение. Те също по този начин имат интерес и към това да гледат надпреварите. Мисля, че идната огромна стъпка за тях ще бъде да имаме това съревнование, с цел да могат новите почитатели на Формула 1 да се допрян онлайн до магията на спорта “, сподели Джоу пред Sky Sports F1.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР