Надпреварата в Хамбург е една от най-старите в света на

...
Надпреварата в Хамбург е една от най-старите в света на
Коментари Харесай

Жребият в Хамбург: Алкарас оглавява схемата; Карацев срещу Басилашвили на старта

Надпреварата в Хамбург е една от най-старите в света на тениса, като се организира от 1892-ра година насам. Немският град е неизменима част от календата на ATP от самото основаване на организацията и до наскоро шампионатът беше част от сериите " Мастърс ", а рядко можехме да забележим по какъв начин някой играч от топ 10 взема решение да пропусне надпреварата и сме следили два паметни финала сред Рафаел Надал и Роджър Федерер от основаването на конкуренцията. Именно швейцарецът е рекордьор по брой извоювани титли в Хамбург, завоювайки цели 4 такива в славната си кариера.

За страдание, то уредниците имаха известни финансови проблеми през последните години и събитието даже можеше да изчезне от тенис календара, само че въпреки всичко до такава степен не се стигна. В момента шампионатът е от категория ATP 500 и към момента се радва на наличието от страна на доста мощни тенисисти, какъво е казусът и този сезон, а дано разберем какво отреди тегленето на жребия през тази година.

Водач на схемата е тийнейджърската сензация Карлос Алкарас, чийто старт се обрисува да бъде протоколен, тъй като му следва среща с неговия съотечественик Никола Кун. Впоследствие обаче двукратният " Мастърс " първенец съвсем несъмнено ще премери сили със Себастиан Баез, който е играчът с най-вече победи на клей през 2022-ра. В четвъртфиналите пък международният номер 6 най-вероятно ще се изправи против Карен Хачанов, който победи безпроблемно на Ролан Гарос, а в полуфиналите има опция да станем очевидци на борба сред двамата най-обещаващи младоци в международния тенис, тъй като там вероятно за Алкарас следва борба с Холгер Руне.

Долната половина също е не по-малко забавна, като Андрей Рублов е играчът с най-високо класиране в тази част от схемата. За него следва нелек откриващ мач, имайки поради какъв брой непредсказуем конкурент би могъл да бъде Александър Бублик. Първият подложен на пътя на руснака е Николоз Басилашвили, а любопитното е, че международният номер 25 го чака среща с Аслан Карацев на старта, като и двамата играчи неотдавна бяха уличени в споразумяване на мачове.

Тук място още откриха Алехандро Давидович Фокина и Ботик ван де Зандсхулп, които могат да се похвалят с постигане до край на червени кортове в хода на сезона, а в тяната четвъртина е позициониран и третия подложен - Диего Шварцман.

Ето и цялостната скица за конкуренцията в Хамбург:

2022
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР