Надпреварата от сериите Фючърс в София протича повече от успешно

...
Надпреварата от сериите Фючърс в София протича повече от успешно
Коментари Харесай

Нови надежди: Двама български тийнейджъри се поздравиха с дебютни победи при мъжете

Надпреварата от сериите " Фючърс " в София протича повече от сполучливо за родните ни представители, откакто цели седем от тях продължиха към осминафиналите. Любопитна детайлност е, че става въпрос за доста млади състезатели, като само топ поставения Алексадър Лазаров е роден преди 2000-та година. Днес лидерът в схемата реализира триумф в българското дерби над Симеон Терзиев, а към него в идващия кръг от нашите сънародници се причислиха Симон Антони Иванов, Леонид Шейнгезихт, Пьотр Нестеров, Янаки Милев, Самуил Конов и Виктор Марков.

Безспорно обаче последните двама са огромните герои на днешния ден, тъй като си заслужиха своите първи точки за ранглистата на ATP. 19-годишният Конов към този момент четири години не съумяваше да преодолее пресявките на съревнование от подобен сан, но този път съумя да го стори и надделя друга наша млада вяра, а точно Николай Колячев - 4:6 6:3 6:2.

Още по-впечатляваща пък е историята на 17-годишния Виктор Марков, който даже не беше печелил среща от най-високата категория при юношите J1 и непосредствено направи идната стъпка, триумфирайки в мач от главната скица на професионално съревнование. Тийнейджърът надви над опитния Томислав Йотовски, който българските почитатели на тениса помнят от срещите за купа " Дейвис " в Пловдив. Тогава младият Григор Димитров не отпусна нито гейм на северномакедонеца, а в този момент Марков също се регистрира с победа над него - 6:4 6:3.

Всички осминафинални дуели от конкуренцията ще се изиграят през утрешния ден на кортовете на " Търговска колегия Диана " и искащите биха могли да следят изявите на българските тенисисти изцяло гратис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР