Надпреварата от категория WTA 1000 в Мадрид ежегодно е сред

...
Надпреварата от категория WTA 1000 в Мадрид ежегодно е сред
Коментари Харесай

Шампионка от Шлема и бивша №1 са сред първите напуснали надпреварата в Мадрид

Надпреварата от категория WTA 1000 в Мадрид годишно е измежду най-реномираните в тенис календара, като и през този сезон можем да забележим на едно място международния хайлайф при дамите. Още в първия ден на шампионата обаче станахме очевидци на редица изненади, измежду които бе отпадането на някогашната лидерка в международната класация и сегашна №7 Каролина Плишков, която позволи проваляне от тръгналата от квалификациите Мари Бузкова в поредни сетове - 4:6 5:7. С този си триумф международната №77 си обезпечи присъединяване във втория стадий, където я чака конфликт с Даяна Ястремска.

В откриващите минути на дуел никоя от двете не съумяваше да откри оптималния си темп на игра и пробивите бяха извънредно срещано събитие. В последна сметка обаче по-стабилна се оказа 23-годишната чехкиня, която доминираше събитията на корта във втората половина от сета и справедливо го записа на своята сметка.

Втората част се развиваше изцяло равностойно и протичаше под контрола на сервиращата. Така паритетът остана недокоснат до 5:5, когато Бузкова се възползва от напрежението, сковало ръката на съперничката, с цел да осъществя пробив в последния вероятен миг, с което да си подсигурява крайната победа.

Pure joy!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР