Надпреварата от категория АТР 250 в Аделаида е последната възможност

...
Надпреварата от категория АТР 250 в Аделаида е последната възможност
Коментари Харесай

Няма да има дубъл: Кокинакис бе пречупен от световния №26 на крачка от финала в Аделаида

Надпреварата от категория АТР 250 в Аделаида е последната опция на състезателите да натрупат игрови темп преди старта на Откритото състезание на Австралия. През предходната година шампионатът бе извоюван от локалния любим Танаси Кокинакис, който и през сегашния сезон още веднъж показва какъв брой удобно се усеща на родна земя, достигайки до полуфиналната фаза. Там обаче го очакваше конфликт със международния №26 Роберто Баутиста Агут, който съумя да надделее в борба, траяла над два часа и половина и приключила с крайното 7:6(4) 3:6 6:3. В утрешния ден испанецът ще излезе на корта против Сун-уу Куон в търсене на своята 12-а АТР купа.

В дебютната част ставахме очевидци на цялостна доминация от страна на сервиращите, които разчитаха на началния си удар, с помощта на който успяваха бързо да приключат разиграванията в своя изгода. Без даже да се стигне до точка за пробив, бе сложено началото на тайбрек, в който испанецът рано пое самодейността и след това без усложнения поддържаше задатъка си от минибрейк, с цел да прибави откриващия сет към своя актив.

Подаването на австралиеца продължи да действа по решителен метод и във втората част, където Баутиста Агут още веднъж рядко успяваше да вземе даже точка на ретур. От своя страна, някогашният №9 позволи съмнения в осмия гейм и след серия от негови грешки пробивът в интерес на Кокинакис бе факт, което докара и до скорошния триумф на домакинския представител във втория сет.

Устремът на миналогодишния първенец се придвижи и в третата част, където още на старта той доближи до три брейкбола. Световният №26 обаче устоя на напрежението и съумя да се измъкне от затруднената обстановка, след което на собствен ред сподели уменията си на ретур и реализира пробив, отваряйки разлика от пробив и 3:0. В петия гейм настъпи нов сериозен миг за испанеца, който избави нови пет брейкбола макар нападателната игра на съперника си и виковете в поддръжка на Кокинакис. Оттам насетне той не позволи съмнения и след тъкмо 2 часа и 37 минути си резервира място във финалната среща.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР