Надпреварата на Европа за производство на ваксини срещу трябва да

...
Надпреварата на Европа за производство на ваксини срещу трябва да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Закъсняхме с одобрението на ваксините, подценихме трудността с производството

Надпреварата на Европа за произвеждане на ваксини против би трябвало да се форсира, с цел да навакса научните пробиви и да изпревари нововъзникващите варианти, съобщи ръководителят на Европейската комисия.
" Подценихме компликацията, обвързвана с всеобщото произвеждане. Обикновено лишава пет до 10 години, с цел да произведем нова ваксина. Направихме го за 10 месеца. Това е голям теоретичен триумф и би трябвало с съображение да се гордеем - само че по някакъв метод, науката изпревари промишлеността ", сподели тя пред Европейския парламент.
Фон дер Лайен съобщи още, че нейната Комисия е направила неверни стъпки при набирането на за всички страни от Европейски Съюз. Но тя отбрани цялостната тактика.
 България ще поръча в допълнение над 3 милиона дози ваксини от Пфайзер и Модерна България ще поръча в допълнение над 3 милиона дози ваксини от " Пфайзер " и " Модерна "
България ще поръча в допълнение над 3 милиона дози РНК ваксини, разгласи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов в границите на днеш...
" Закъсняхме с утвърждението. Бяхме прекомерно оптимистични във връзка с всеобщото произвеждане. И може би бяхме прекомерно уверени, че това, което поръчаме, на процедура ще бъде доставено в точния момент ", сподели тя. „ Но да позволим на най-богатите европейски страни да вземат ваксини за себе си и да оставят другите с празни ръце, мисля, че би било краят на нашата общественост ", сподели тя.
Фон дер Лайен призна, че има уроци, от които Комисията ще се поучи. Те включват приемане на повече данни, споделени сред клиниките в страните от Европейски Съюз, възстановяване на регулациите, с цел да се разреши на Европейската организация по медикаментите да се движи по-бързо при утвърждението на ваксини и по-специално да се преодолеят индустриалните усложнения при производството на ваксини.
" Производството би трябвало да се приспособява към темповете на науката ", сподели тя, отбелязвайки, че имунизациите могат да съдържат до 400 съставки, а производството включва към 100 компании. Работната група за произвеждане на ваксини под управлението на комисаря по вътрешния пазар е натоварена с тази задача, сподели тя.
" Имаме работа с изцяло нови иРНК ваксини, които в никакъв случай преди не са се произвеждали в подобен мащаб. Едно от сегашните слаби места да вземем за пример е обвързвано със синтетичните молекули..., имаме потребност от повече съгласуваност при доставката на основни съставки ", означи Фон дер Лайен.
 Първи производител на ваксини против ковид заприказва за годишна имунизация Първи производител на ваксини против ковид заприказва за годишна имунизация
Наличните данни сочат, че в светлината на бързо появяващите се разновидности на новия ковид може да се наложи годишна имунизация. Тов...
Тя предизвести, че европейските учени към момента не знаят дали имунизациите ще бъдат ефикасни против новите мутантни варианти на вируса, които се появяват.
" Но знаем, че тези варианти ще продължат да се появяват. И знаем, че би трябвало да го предвидим и да се подготвим за неотложно деяние ", предизвести ръководителят на Европейска комисия.
Тя съобщи още, че надълбоко съжалява за несполучливия опит на Комисията предишния месец да ограничи превозването на ваксини на територията на Англия в Северна Ирландия като част от яростния спор с англо-шведската фармацевтична компания, която не съумя да достави дозите ваксини, които даде обещание на Европейски Съюз. Но въпреки всичко акцентира: " В последна сметка се справихме вярно ". Набързо основаната скица за надзор на износа на ваксини в Европейски Съюз няма да " ограничи фирмите, които извършват договорите си с Европейския съюз " и имунизациите до множеството съседи на блока ще стигат гладко. Комисията, акцентира Фон дер Лайен, " ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани мира в Северна Ирландия, тъкмо както през целия развой на Брекзит ".
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР