Надписани капиталови разходи и увеличена издръжка за ведомствата са част

...
Надписани капиталови разходи и увеличена издръжка за ведомствата са част
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: В бюджета има грешки за милиарди и подценени числа

Надписани финансови разноски и увеличена прехрана за ведомствата са част от грешките, който от КНСБ виждат в оферти от служебната власт бюджет.

Това съобщи в ефира на " Събуди се " по Нова телевизия президентът на конфедерацията Пламен Димитров.

Според него в сметките на страната има неточности за милиарди и подценени цифри - финансовите разноски са заложени за малко над 10 милиарда лева, в случай че предходната година бяха 5,5 млрд.лв., даде образец Димитров.

Издръжката на ведомствата също била увеличена много съществено - с към 1,5 милиарда лева

В данъчните ставки пък имало скрити като буфер 2-3 милиарда лева, а решението било възстановяване на събираемостта на налозите или преструктуриране и минимално нарастване.

" В разходната част има проблеми – финансовите разноски са заложени малко над 10 милиарда лева Ние в никакъв случай не сме изпълнявали над 7,5 милиарда лева Миналата изпълнихме 5,5 милиарда Буферът е голям – от 5 до 10 милиарда не е разумно, има 2-3 милиарда буфер, който би трябвало да бъде поправен ", сподели той.

По думите му в случай че тези цифри се вземат поради, дефицитът щял да намалее с 5 милиарда лева

Предложеният от кабинета на Гълъб Донев законопроект е с недостиг на касова основа от 6,4% от брутния вътрешен артикул, което в номинално изражение съставлява съвсем 12 милиарда лева

Допълнителните средства в бюджета за нарастване на пенсиите по Швейцарското предписание не би трябвало да се реже, безапелационен беше Димитров.

Бюджет би трябвало да има, без значение дали има постоянно държавно управление или не, а 3% недостиг би трябвало да бъде спазен, както е по Маастрихтските критерии.

От януари 2024 година влиза в действие Глобалната инструкция за въвеждане на най-малък корпоративен налог на огромните компании от 15%.

" Тези компании няма да заплащат към този момент 10%. Тогава всички останали компании ще са в неравнопоставено състояние. Бизнесът въпреки всичко има свръхпечалба ", разяснява президентът на КНСБ.Той показа и предлагането на самостоятелните синдикати: " Да сложим съответния необлагаем най-малко върху приходите, а по-късно да въведем нови налози – цифров, преводи и други Те вкарват на чиста основа 3-3,5 милиарда лева в допълнение ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР