надигра и победи в последния за двата тима мач в

...
надигра и победи в последния за двата тима мач в
Коментари Харесай

С 2 красиви гола Реал Мадрид не остави съмнения кой е най-добрият в групата

надигра и победи в последния за двата отбора мач в груповата фаза на . " Белият балет " надви с 2:0 с голове на Кроос и Асенсио и затвърди първото си място в групата. " Нерадзурите " също не престават към осминафиналите, само че от втора позиция.
Двубоят в Мадрид ще се запомни с красивите попадения на играчите в бяло, като и двете бяха осъществени отвън наказателното поле. Гостите от Милано играха съвсем половин час с човек по-малко, откакто Николо Барела беше неблагоразумен и в 64` си изкара червен картон поради удар без топка против Милитао.
Така испанският гранд записа пета поредна победа над този противник във всички шампионати. Това е втора загуба за " нерадзурите " в последните им седем гостувания в Шампионска лига, като и първата бе против Реал Мадрид. В испанската столица Интер прекъсна и наклонността си да бележи, освен това не по-малко от 2 гола в най-силния европейски клубен шампионат. Това им се случи в предходните им 3 мача, само че през днешния ден те останаха без попадение.
Все отново, довечера беше прекратена и друга наклонност - в мачовете на Реал да се означават повече от 2 попадения. Именно по този начин се случваше в последните им 4 дуели в Европа.
Как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Реал сподели ясно своите планове в дуела още във втората минута, когато им се откри първи късмет да отбележат. Изстрелът на Винисиус обаче мина около вратата, като се сътвори усещане, че е рикоширал у Шкриниар. Динамични първи минути - в 7` Брозович насочи прекрасен изстрел от неуместна позиция, само че не съумя да заплаши мрежата на Куртоа с него.
В 12` рисков удар на Перишич беше блокиран от Карвахал наоколо до голлинията, а минута по-късно изстрел на Родриго към близкия ъгъл се оплете във външната страна на мрежата. Мачът продължава да е на високи обороти - четвърт час след началото му. В 17` разумно домакините стигнаха до разкриване на резултата - Тони Кроос ни сервира един от специалитетите си - мощен удар отвън наказателното поле, намерил долния десен ъгъл на Ханданович.
В 24` Винисиус падна в наказателното поле след прикосновение с Дъмфрис. Играчите на Реал настояха за дузпа, само че Феликс Брих не обърна внимание на настояванията им. В 36` при бърза контратака Йович бе изведен самичък против вратаря, само че се поколеба и не съумя да насочи добре своя изстрел. В последната минута на постоянното време Кроос откри сред двама добре позициониралия се Родриго, той овладя и шутира, нацелвайки страничния дирек на Интер.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Второто полувреме стартира с късмет за Интер, който и през първата част беше тимът, който повече стреля към вратата, само че с доста по-ниска успеваемост. В 48` Барела трансформира в шут подаване на Мартинес, само че прати топката над вратата. Десет минути по-късно Каземиро, който по-рано изплаши почитателите, че се е контузил, стреля подло към вратата на Ханданович по земя, само че стражът улови.
В 62` се стигна до физически конфликт на терена, откакто в единоборство Милитао изблъска Барела в рекламните пана и, до момента в който беше на тревата, футболистът на Интер удари противника си по крайници. Това накара и други футболисти от двата тима да се включат в разправията, само че бяха бързо разтървани. Брих обаче не се поколеба и изгони с пряк червен картон халфа на " нерадзурите ", а на Едер сподели публично предизвестие.
В 69` нелош късмет се откри пред гостите от Италия, като Ди Марко стреля с глава след центриране на Перишич. Ударът му обаче не сътвори компликации на Тибо Куртоа, който улови от място.
Реал пресира, само че голът на сигурността по този начин и не идва, макар численото им предимство. В 78` Карло Анчелоти предприе тройна промяна, изваждайки от Игра Кроос, Родриго и Йович за сметка на Валверде, Асенсио и Диас. Това сякаш мигновено прекатурна играта и с удар от границата на наказателното поле Асенсио прати топката в гредата и незабавно по-късно - зад голлинията. В 85` Интер имаше превъзходен късмет да понижи изоставането си, само че Милан Шкриниар записа пропуск, откакто засече от корнер.

Реал Мадрид : Куртоа, Карвахал, Менди, Милитао, Алаба, Кроос, Модрич, Каземиро, Родриго, Винисисус, Йович
Интер: Ханданович, Д`Амброзио, Бастони, Шкриниар, Дъмфрис, Перишич, Чалханоглу, Брозович, Барела, Джеко, Мартинес


ПРЕДИ МАЧА
Реал има мотивация да търси успеха довечера, с цел да остане първи и да си завоюва по-благоприятен противник в жребия за осминафиналите. Поради същата причина Интер също е стимулиран за трите точки в Мадрид и се намира в задоволително добра форма, с цел да знае, че това е допустимо.
В предходния кръг " белия балет " гостува на Шериф и взе реванш за загубата на собствен терен по-рано в шампионата. Тази вечер обаче отборът ще е без една от водещите си фигури в лицето на Карим Бензема, който се контузи в мача против Реал Сосиедад в Ла Лига. Карло Анчелоти не може да разчита и на Дани Себайос и Гарет Бейл.
В предходния си мач в групата италианците победиха Шахтьор с 2:0. Треньорът Симоне Индзаги не може да разчита на куп свои играчи довечера - Матео Дармиан, Стефан Де Врей, Хоакин Кореа, Александър Коларов и Андреа Ранокиа. Трябва да се означи, че рекордьорът по трофеи в Шампионска лига е печелил и четирите си последни мача против " нерадзурите " във всички шампионати.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР