Надграденият Single Shot прави до 10 снимки в секунда, докато

...
Надграденият Single Shot прави до 10 снимки в секунда, докато
Коментари Харесай

Samsung разяснява как работи Single Shot на Galaxy S21

Надграденият Single Shot прави до 10 фотоси в секунда, до момента в който записва видео за 15 секунди (с 5 секунди повече в сравнение с S20). След това видеото и фотосите се проучват от AI, който избира най-хубавите моменти и предлага способи за възстановяване на сниманото наличие.

За фотоси на хора или домашни любимци той може да приложи портретния режим и да размаже фона. Естетичният машинален обектив преглежда мимиката, с цел да пропусне фотоси, където някой е мигнал или гледа надолу. Този механизъм е подготвен на база данни от 300 000 фотоси, определени от експерти.
 Samsung коментира по какъв начин работи Single Shot на Galaxy S21

Друг механизъм на изкуствен интелект е виновен за изхвърлянето на фотоси с неприятни ъгли или рамки. Той отстрани фотоси с неприятно кадриране. Това е тренирано на още по-голяма база от 100 милиона фотоси. Ако вместо това е пейзажен кадър, Smart Crop резервира единствено забавната част и извиква разнообразни AI филтри, с цел да поправя цветовете и осветлението.

След това видеото. Ако това е сцена с муден ритъм, телефонът ще приложи 3 пъти бърз резултат. Ако вместо това има бързо разрастващо се деяние, той ще употребява Dynamic Slow motion. Телефоните от Galaxy S21 серията също имат в арсенала си видео режими Boomerang, Reverse и Highlight.
 Samsung коментира по какъв начин работи Single Shot на Galaxy S21

Highlight video автоматизирано основава слайдшоу от най-хубавите фотоси и най-интересните моменти във видеоклиповете.
Друг изтънчен трик се назовава Scene Relighting. Той употребява Генеративна спортна мрежа (GAN), с цел да измисли 24-часово видео с период от една фотография. Той избира небето, облаците, дърветата, водата, постройките и така нататък, след което анимира сцената от сутринта до залеза и даже през нощта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР