Надеждите са, че до утре вечер ще има чернова на

...
Надеждите са, че до утре вечер ще има чернова на
Коментари Харесай

Споразумение и кабинет - до идната седмица. Какво се знае?

Надеждите са, че до на следващия ден вечер ще има чернова на подробното съдружно съглашение, което би трябвало да бъде подписано от всички обединения - Българска социалистическа партия, “Продължаваме промяната”, “Има подобен народ” и “Демократична България”. Преговорите сред четирите партии не престават и тази събота и неделя, само че не са обществени.

Кирил Петков ще бъде препоръчан за министър председател. Това бе ясно още на 14-ти ноември, когато се разбра, че “Продължаваме промяната” печелят парламентарните избори. От групировката оповестиха, че тази кандидатура по никакъв метод не е алена линия и може да се договаря. До този миг обаче нито едно друго име не е изплувало на дневен ред.

Бойко Рашков ще бъде препоръчан за министър на вътрешните работи. Сегашният началник на Министерство на вътрешните работи в служебния кабинет на Стефан Янев е поканен от “Продължаваме промяната”. Същата е обстановката с просветния министър проф. Николай Денков, който може да стане част от постоянния кабинет.

Не е ясно дали Стефан Янев (настоящия длъжностен министър председател, бел.ред.) ще бъде поканен да се причисли към постоянното държавно управление. Асен Василев в ефира на Нова телевизия през днешния ден уточни, че напълно скоро всичко ще стане ясно. Самият той обаче е евентуалният претендент за финансов министър. Василев ще е възможното предложение за вицепремиер от страна на “Продължаваме промяната”.

Социалното министерство може да отиде в ръцете на Българска социалистическа партия. Тази догадка се появи тази заран, откакто Асен Василев отговори много уклончиво на другояче съответен въпрос. Причината за съмненията се коренят в обяснението на Василев, че се е провела непублична среща сред Политическа партия и Българска социалистическа партия за стиковане на позиции в обществения бранш. Дали точно това е повода за “стиковането” обаче, не е ясно.

Христо Иванов няма да е министър на правораздаването. Това разгласи самият водач от обединяването “Демократична България”, с което разсея огромна част от спекулациите, витаещи към името му. Иванов бе спряган за поста поради целенасочената политика на Демократична България във връзка с правосъдната промяна.

Възможно е да има редукция на министерства и прекачване на организации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР